Keyboardforum

Technics keyboards => KN-series => Topic gestart door: Ton61 op 30 januari 2014, 13:40

Titel: Technics kn 6000
Bericht door: Ton61 op 30 januari 2014, 13:40
Hallo, ik heb een technics kn 6000.
Deze proberen aan te sluiten naar een actieve luidsprekerbox van skytec. 800w
Technics line out naar line ingang box doch krijg geen geluid?
weet iemand hier meer van waarom ik geen geluid krijg?
zijn er intern instellingen hiervoor?
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: _Bart_ op 30 januari 2014, 13:49
Beste Ton,

Allereerst welkom op het forum!

Je zult diverse zaken moeten uitsluiten:

- Wanneer je de speakers op een ander apparaat aansluit, werkt dit dan wel?
- Kun je andere speakers aansluiten op de line-out van je Technics, werken die dan wel?
- Staan er kanalen op mute?
- Staat het volume van je Technics open
- Staat het volume van je speakers open

Gr
Bart
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: hansi op 30 januari 2014, 18:13
Hallo Ton, is het inmiddels gelukt?
Ik heb jaren een 6000 gehad en met computerboxen gewerkt van 2 merken wel zelf versterkend! Geen probleem gewoon via de out.
Groet. Hansi
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: PieteMan op 30 januari 2014, 20:56
Heb zelf ook de KN6000 gehad die ik via out naar de hifi stuurde.

Kan me niet herinneren dat ik iets moest instellen/aanzetten.
Deed wel een loze 6.3 plug in de hoofdtelefoonaansluiting om de interne speakers uit te schakelen.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: Ton61 op 31 januari 2014, 14:36
Bedankt voor de reacties.
Via de microfoon ingang van de actieve box lukt het wel maar krijg dan zeer slecht vervormd geluid.

Van keyboard line out naar de line in van de box is wel een xlr ingang! misschien dat deze niet goed werkt?

Mijn laptop werkt wel op de line in van de box.

Heb de speakers van het keyboard uitgeschakeld door plug hoofdtelefoon erin te pluggen.


heb ook volume van keyboard en box open staan.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: PieteMan op 31 januari 2014, 15:04
Ik denk inderdaad dat daar het probleem zit want de kn6000 heeft volgens mij geen xlr achterop toch?
Alleen 6.3 jacks line out ?
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: Ron op 31 januari 2014, 15:21
Je zult hier speciaal aangepaste kabels voor moeten halen dan.
De kabel die jij gebruikt is waarschijnlijk een micro kabel, en deze zit anders
gesoldeerd dan een audiokabel.


http://www.mediacollege.com/audio/connection/xlr-jack-mono.html

Ron.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: PieteMan op 31 januari 2014, 16:58
Als ik de Skytec 800w bekijkt zie ik dat het een passieve speaker is met normale speaker aansluitingen.

Maar ik zie ook Skytec 800w met 6.3 jack aansluiting achterop die wel actief is.

Kan je eens goed aangeven welke het zijn .
Zie geen Skytec 800w namelijk met XLR
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: hansi op 01 februari 2014, 00:11
Voor de actieve computerboxen die ik gebruikte (2sets) kon ik gewoon een audiokabel gebruiken met 2 3.6 jacks in de  out  R en L van de technics en tulpstekkertjes in de R en L active box, dezelfde set gebruik ik nu op mijn yamaha 750 iets instellen was niet nodig
Wel hetvolume uiteraard.

Grt.Hansi
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: PieteMan op 01 februari 2014, 00:23
hansi

Je bedoelt 6.3
En ja zo moet het werken dus snap ook niet wat er mis is bij Ton61
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: Ron op 01 februari 2014, 10:45
Als het passieve boxen zouden zijn, zou ook zijn laptop hier niet op werken.


Het is wel een vreemd probleem. Tenzij de audio uitgangen van zijn Technics kapot
zijn.



Ron.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: Ton61 op 02 februari 2014, 11:36
Ik denk dat ik inderdaad die kleine plugjes moet gaan proberen want dat ingang signaal werkt goed bij de laptop aansluiting.

De output van het keyboard is jack en input actieve box is xlr daarvoor heb ik een kabel gekocht een kant jack en andere kant xlr maar die werkt dus niet.

Komende week ga ik proberen met verloopstuk naar die twee audioplugjes.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: Ton61 op 13 februari 2014, 15:32
Inderdaad werkt het met de 2x tulp ingang box naar jack ingang keyboard.
Alleen krijg ik een heel ander geluid (scheller)dan uit de eigen boxen,  van de KN6000, die zijn veel mooier.

bedankt voor de reacties.
Ik zet een microfoon voor de boxen, dat geeft een natuurlijker geluid.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: PieteMan op 14 februari 2014, 12:04
En toch gaat er iets niet goed bij jou.
Tulp of jack kan geen verschil geven.

Blijf het vreemd vinden.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: adrosalpha op 15 februari 2014, 11:33
Misschien dat er een verkeerde jackplug gebruikt wordt?????
Er zijn nml wel verschillende, dus misschien dat daar het verschil zit.
Met 2 of 3 contactpunten, kan het verschil maken.

Arie. :zwaai :zwaai

Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: Ton61 op 24 februari 2014, 11:59
Bedankt voor alle tips en info.
Het probleem is opgelost!
Gaat nu perfect, wel even moeite gekost..

Ik heb een kleine mixer ertussen geplaatst zodat mijn keyboard eerst naar de mixer gaat en dan pas naar de line ingang van de box.
Kreeg deze tip via het forum van iemand die het zelfde probleem had.
Titel: Re: Technics kn 6000
Bericht door: PieteMan op 24 februari 2014, 16:37
Vreemd
Maar belangrijkste is dat het nu werkt. :muziek
Succes

:zwaai :zwaai :zwaai :zwaai