Keyboardforum

Yamaha keyboards => Tyros 5 => Topic gestart door: leovandew op 19 januari 2021, 23:15

Titel: Tyros-Ipad-Forscore
Bericht door: leovandew op 19 januari 2021, 23:15
Beste mede T5-ers,

Ik ben begonnen met het overzetten van bladmuziek naar PDF-files die ik vervolgens lees op een Ipad-pro in het programma Forscore (dat ik iedereen overigens kan aanraden). Lijkt een beetje op het programma Songbook+, maar dan met meer mogelijkheden om aantekeningen en zo te maken.

Het is binnen Forscore mogelijk om bij het oproepen van het muziekstuk tegelijkertijd, via een draadloze midi verbinding, de gewenste registraties van de Tyros op te roepen. Andersom moet ook mogelijk zijn. Een registratiefile openen dat vervolgens automatisch via midi het bijbehorende muziekstuk opent. Het lukt mij alleen niet goed. Ik kom wel wat filmpjes op youtube tegen, maar duidelijk zijn die niet (voor mij dan). Het strandt een beetje op het verzenden van de juiste programmachanges heb ik het idee.
Is er iemand van jullie die deze voorziening ook gebruikt, een goede handleiding kent, of een andere tip op internet?? Mij lijkt het super handig, maar ja, dan moet het wel werken....
Ik heb overigens niet echt veel verstand van midi. Dus schroom niet om me op weg te helpen als je wellicht maar een deel weet. Alle beetjes helpen nietwaar?

Met muzikale groet :zwaai

Leo