Keyboardforum

Algemeen => Arrangers & Keyboards - Algemeen => Topic gestart door: Ronaldkeyboard op 02 augustus 2021, 18:41

Titel: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: Ronaldkeyboard op 02 augustus 2021, 18:41
Ik ben nu een tijdje met de SX700 aan het spelen.
Even mijn verbazing nog wat er gebeurd is.
Ik kom van EW400 af mijn dochter zou piano spelen niet duss.
Nu omdat ik lang moest wachten een 2e hands gekocht.
Nou zeg maar 1e hands eigenlijk.
Hij stond bij een oudere dame die ooit wilde keyboard spelen.
Dus ik ga kijken. En ja alles in de doos met BON!
Ze zij 600 euri mag je hem gelijk medenemen.
Ik zei nee dat doen we niet ik ga voor 750 euri.
Dat is hij dubbel waard! Ik kan het niet hoor.
Eenmaal thuis ruikt alles nieuw.

Ik naar Yamaha site.
En probeer hem te registreren daar.
En yes gelukt op mijn naam geregistreerd!

Maar in mijn ander topic hed ik het over de roets gevoeligheid.
En kreeg daar een tip om hem uit te schakellen.
Ook na opnieuw inschakellen.

Ik ben een echt beginnende speler.
En ja ik vind een duurder keyboard beter.
Omdat je meer soorten styles heb.

Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: Rene67 op 03 augustus 2021, 20:42
Kijk, hartstikke goed toch. Iedereen blij.

Wie zegt dat een beginnende speler geen duurder keyboard mag kopen ?
Moet iedereen voor zichzelf weten. Als je er maar plezier in hebt.
Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: BramvT64 op 04 augustus 2021, 12:13
Na wat omzwervingen (om financieele redenen vooral) na eerst de sx700, daarna de SX900...2 maanden geleden de sx600 en nu weer de sx700...kan ik zeggen dat de SX700 gewoon een prima keyboard is, heeft 400 mb expansion, dus je kan er een stuk of 3 a 4 packs op kwijt.

De originele Tyros-4 styles pakt hij erg goed, met de Genos styles heeft hij wat moeite, dat heeft de SX900 weer niet, maar daar zit dan ook zo'n 800 euro verschil tussen.

Als je vragen hebt over hoe je met YEM een expansionpack erop zet, dan stuur je maar een PB, dan leg ik het wel uit, of via de telefoon...dat werkt het snelste omdat we beiden nu dezelfde hebben staan.

Aan te raden is om er een 2.1 geluidsinstallatie op aan te sluiten....dus zeg maar zoals de Tyros boxenset, alleen kan je die niet aansluiten op een SX, daarom heb ik al jaren een Logitech Z623/Z625 set van 200 watt erop aangesloten, je krijgt dan hetzelfde effect qua geluid als met de Tyros en Genos....die Logitech koop je 2e hands op Marktplaats voor rond de 70 a 80 euro, nieuw zitten ze rond de 150 euro.

En 750 voor een SX700 is een nette prijs....ze staan niet zo vaak op MP 2e hands te koop. :)
Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: Ronaldkeyboard op 11 augustus 2021, 09:20
BramvT64 dank voor de hulp

Na veel stoeien met het programma expansionmaneger.
Is het eidelijk gelukt. Eerst veel keren mislukt. Mijn engels is niet
Heel goed. Er zou eens een Nederlandse handleiding moeten komen.
Waar ik ook later achter kwam is dat hij een file aanmaakt met
Alle paketten die er in staan? Waar ik ook achter kwam dat sommige styles
Ook tussen de gewone presets staan.

Er zijn nog wat dingen waar ik tegen aan loop maar dat komt later wel.
Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: BramvT64 op 11 augustus 2021, 12:37
BramvT64 dank voor de hulp

Na veel stoeien met het programma expansionmaneger.
Is het eidelijk gelukt. Eerst veel keren mislukt. Mijn engels is niet
Heel goed. Er zou eens een Nederlandse handleiding moeten komen.
Waar ik ook later achter kwam is dat hij een file aanmaakt met
Alle paketten die er in staan? Waar ik ook achter kwam dat sommige styles
Ook tussen de gewone presets staan.

Er zijn nog wat dingen waar ik tegen aan loop maar dat komt later wel.
Ja klopt...je hebt bijvoorbeeld het Russian classical pack, met alleen 20 styles voor klassieke muziek (dus geen voices), die pakt hij ook mee in een pack, alleen neemt die geen ruimte in van je expansion memory, maar slaat dat ergens anders op.....maar je moet het wel via YEM activeren anders werkt het niet.

En ja, totdat de dunne balk bovenaan aangeeft dat je meer hebt aangevinkt dan de 390mb expansion memory die je hebt...krijg je vanzelf een melding van YEM en dan kan je in de losse packs een aantal voices uitvinken (groene vinkjes) zodat je minder ruimte inneemt..moet je maar eens kijken of je dat lukt en anders leg ik het wel uit.

Ik heb dat uiteraard ook moeten doen, omdat ik de SX900 al heb gehad met 1024mb expansion memory en de SX700 dus maar 390...dus kies dan de mooiste voices uit en laat die staan, de rest uitvinken.
Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: Soneg op 11 augustus 2021, 13:55
Misschien hier wat aan ?  >>

https://youtu.be/hPa8JWanDuY


https://youtu.be/XepzyOuvv7A

Soneg  8)


Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: Ronaldkeyboard op 11 augustus 2021, 21:06
Dank soneg
Zeker heb ik er wat aan.
Ik wil wel wat kwijt waar wat ik niet begrijp.
En waarschijnlijk meer niet hier.
Ik kom ook een beetje uit de pc en electronica wereld.
Waarom zo krenterig doen over memory en opslag.
Ja oke waarschijnlijk door het beperken van mogelijkheden.
Maar is dat nu echt nodig vraag ik mij af.
Er zijn legio andere zaken waar ze op kunnen verdiennen.
Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: Soneg op 12 augustus 2021, 11:19

Ik kom ook een beetje uit de pc en electronica wereld.
Waarom zo krenterig doen over memory en opslag.
Ja oke waarschijnlijk door het beperken van mogelijkheden.
Maar is dat nu echt nodig vraag ik mij af.
Er zijn legio andere zaken waar ze op kunnen verdiennen.

Dat is idd al tijden de grote vraag  ,niemand die hier het antwoord op weet ( behalve Yamaha dan ) geheugen kost geen drol tegenwoordig   :blank:

Soneg  8)
Titel: Re: PSR SX 700 nu weer beter
Bericht door: BramvT64 op 15 augustus 2021, 14:18
Dat is idd al tijden de grote vraag  ,niemand die hier het antwoord op weet ( behalve Yamaha dan ) geheugen kost geen drol tegenwoordig   :blank:

Soneg  8)
Dat zou voor mij 1 wens zijn voor de opvolgers van de SX serie (en misschien ook wel de Genos)...maak bij Yamaha een keyboard waarbij je, net als bij een PC thuis, zelf kan bepalen hoeveel expansion geheugen je er in stopt, (zoals bij de Tyros 3/4 en 5 het geval was)...t/m 3 gb (of misschien nog wel meer), dat zij geld willen verdienen bij Yamaha snap ik ook wel.

Maar maak het niet zo gek als die Modules voor de T4 en T5, waar 1gb dik 200 euro moest kosten (later wat goedkoper, ook via een ander merk).