Keyboardforum

Mededelingen, oproepen etc => Hee hallo, wie ben jij? => Topic gestart door: Amalgam op 14 november 2017, 13:36

Titel: Nieuw lid
Bericht door: Amalgam op 14 november 2017, 13:36
Hallo allemaal.
Ik ben een keyboard en synth fan uit Amersfoort. Tien jaar geleden begon ik muziek te maken met een stel gasten uit de States en Kroatië. Ik zorgde voor keyboardpartijen m.b.v. een nogal oude Yamaha DS 55, die ik nog altijd bezit. Na 3 albums raakte ik wat verveeld met het gebruiken van steeds dezelfde presets. In 2014 ben ik me gaan verdiepen in softsynths en kocht ik een MIDI controller van Arturia. Er ging een wereld voor me open wat betreft nieuwe sounds, het aanbod van e-synths was echt overweldigend! Gedurende de daaropvolgende jaren experimenteerde ik er lustig op los en keek niet meer om naar de DS 55. Toch kreeg ik na verloop van tijd ook wat genoeg van de onbeperkte mogelijkheden van softsynths. Ik merkte dat ik er creatief lui van werd, omdat het steeds meer vrijblijvend gewandel werd door een immens woud van allerlei weirde presets. Ik ben dit jaar weer wat gaan kijken naar oude keyboards met beperkte mogelijkheden, teneinde meer over muziek na te denken en minder aan eindeloos gepiel. Ik heb een paar oldtimers gekocht voor weinig, zoals een Yamaha PSS 680, een Yamaha YS 200 en zelfs een Farfisa SG 63. De Yamahas koppel ik aan een Macbook voor het tweaken en verbeteren van gedateerd aandoende presets. Zo maak ik meer m'n eigen presets. De Farfisa is superminimalistisch en kan niet echt breed ingezet worden. Maar omdat die nog opgeknapt moet worden voordat ik er echt iets mee kan doen, is dat nog toekomstmuziek. Misschien koop ik nog wel meer keyboards, maar voorlopig vermaak ik me nog wel even met die oude PSS 680. Less is more voorlopig!
Titel: Re: Nieuw lid
Bericht door: Rene67 op 14 november 2017, 15:43
Hallo Amalgam,

 :welkom:

Heb wel even moeten googelen maar het zijn inderdaad niet de nieuwste. Die Yamaha PSS680 is wel apart gevormd. Kunnen we die 3 albums nog ergens horen ?
Heb pas geleden nog een Roland Juno Di bij gekocht om te kijken of ik wat met die synth geluiden kan. Via een laptop lijkt het mij zo lastig op een podium daarom geen midi keyboard gekocht ( je kan die Juno wel aan een laptop gooien dat dan weer wel)
Maar in iedergeval kan ji je weer vermaken
Titel: Re: Nieuw lid
Bericht door: --Harry-- op 14 november 2017, 16:51
Beste Amalgam,
 :welkom: op dit forum.
Veel plezier met je bastelarijen.
Grz.
Titel: Re: Nieuw lid
Bericht door: Amalgam op 15 november 2017, 01:03
Hallo René,
De albums waarop ik speel met de DS 55 zijn van een black metal band genaamd Ophidian Forest. Ik heb nog geen dingen uitgebracht met de PSS 680, maar ik volg al een tijdje het genre genaamd Dungeon Synth. Dit genre staat zeer open voor muziek geproduceerd door verouderde keyboards, zolang het maar instrumentaal en "middeleeuws" klinkt. Zou mij benieuwen of dat er hier zijn die er wel eens van gehoord hebben. Met de PSS 680 ben ik dus wat aan het maken in die sfeer, mede geholpen door een Macbook met Logic Pro X (voor een flinke bak aan effecten) en PSS Wave editor voor het nog beter benutten van de mogelijkheden van dit 2 op keyboard.
Titel: Re: Nieuw lid
Bericht door: Rene67 op 15 november 2017, 11:35
Lekkere rauwe black metal. Klinkt wel erg old school.
Heb bij Lords of Metal nog even gekeken naar recensies en vond daar zowaar deze :

http://www.lordsofmetal.nl/nl/reviews/view/id/18450

Mooi man. Black / Thrash / Death Metal zit bij mij wel in het straatje
Op dit moment luister ik veel naar Carach Angren. Errug goed.
Titel: Re: Nieuw lid
Bericht door: pcallewaert op 15 november 2017, 17:07
Hallo Amalgam,

eerlijk gezegd gaan je experimenten mij boven mijn petje maar niettemin welkom op het forum

groetjes, Patrick   :zwaai
Titel: Re: Nieuw lid
Bericht door: Amalgam op 17 november 2017, 00:13
Ja René, Carach Angren zijn een prima band. Getalenteerde jongens die zich heus kunnen meten met Scandinavische bands in dat genre.
Maar afgezien black metal ben ik een grote fan van electronische muziek zoals van bijvoorbeeld Klaus Schulze. Heb ook wat LPs van JMJ en Vangelis, maar die vind ik toch niet even sterk. Gary Numan is ook goed trouwens. Zwaar onderschatte artiest.
Nog even wat betreft mijn eigen band: Het vierde album dat gaat uitkomen is helemaal gebaseerd op keyboardarrangementen. Daaromheen heeft de nieuwe gitarist, die tevens multi-instrumentalist is, zijn partijen gespeeld. Het is hierdoor erg verschillend van het oude en veel rauwere materiaal. Door meer te experimenteren met muziek op keyboards en softsynths ben ik gegroeid als muzikant. Succesvol zal het nooit zijn, omdat iedereen het toch al doet, maar ik word er blij van.