Keyboardforum

Yamaha keyboards => Tyros 5 => Topic gestart door: Megat op 06 februari 2020, 18:11

Titel: Is mijn T5 ook gevoelig voor hackers ?
Bericht door: Megat op 06 februari 2020, 18:11
Beste allemaal.

Met grote regelmaat lees je berichten dat via allerlei apparaten bij mensen thuis, sujetten met verkeerde bedoelingen binnen dringen op je huisnetwerk en daar ongewenste dingen doen.
Mijn instrument zit op het huisnetwerk, omdat ik op mijn Ipad, de app 'Songbook+' gebruik in combinatie met mijn keyboard.
Kan en wil iemand mij zeggen of ik ook voor mijn Tyros 5 bepaalde acties dien te nemen ?

Titel: Re: Is mijn T5 ook gevoelig voor hackers ?
Bericht door: Bart op 07 februari 2020, 10:14
De verhalen over 'binnendringers' gaan over apparaten die aan jouw thuisnetwerk hangen en waarmee in principe van buitenaf (dus van buiten naar binnen) contact te maken is. Denk aan een webcam, beveiligingscamera's, verlichtingsautomatisering (ik kan bijv. het licht in het hele huis van buitenaf besturen, handig voor als ik op vakantie ben ;) ) etc.

Voor zover ik weet is een T5 niet gemaakt om van buitenaf contact mee te maken en dus zal die ook niet reageren op verbindingsverzoeken van buitenaf, áls het al zo is dat je router dergelijke verbindingen ueberhaupt toestaat. De meeste routers staan standaard afgesloten voor dat soort netwerkverkeer en je moet dan echt in de config van de router duiken om voor bepaalde apparaten communicatie met 'buiten' toe te staan.
 
Groet!
Bart
Titel: Re: Is mijn T5 ook gevoelig voor hackers ?
Bericht door: Megat op 07 februari 2020, 17:13
Dank je wel voor de uitleg Bart.
Ik kan mij voorstellen dat meer mensen met deze vraag zaten en nu is het duidelijk.