Keyboardforum

Mededelingen, oproepen etc => Hee hallo, wie ben jij? => Topic gestart door: SebastiaanD op 20 juli 2021, 14:45

Titel: Hoi allemaal!
Bericht door: SebastiaanD op 20 juli 2021, 14:45
Hallo allemaal,

Ik ben Sebastiaan en al jaren wat aan het spelen met en op keyboards.
Ik ben zeker geen muzikant, gewoon even wat improviseren om de gedachten wat te verzetten is meer mijn ding.

Waar ik ooit op begonnen ben weet ik niet meer, het eerste keyboard dat ik zelf kocht was de Casio CTK 671, die inmiddels al een behoorlijke tijd geleden is vervangen door de Yamaha PSR E413.

Nu ben ik langzamerhand op zoek naar een opvolger van de E413, en kijk ik vooral naar de PSR S serie als mogelijke optie (een tweedehands waarschijnlijk, vanwege de prijs en mijn budget).

Zodoende kwam ik dit forum tegen en ben ik maar lid geworden  :) .
Wat een geweldige informatiebron is het hier!

Tot zover even dit over mijzelf

Groet!

Sebastiaan
Titel: Re: Hoi allemaal!
Bericht door: --Harry-- op 20 juli 2021, 17:13
Beste Sebastiaan,
 :welkom: op dit forum.
Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je bedoeld.
Natuurlijk is het afhankelijk van je budget.
Veel muziekplezier.
Titel: Re: Hoi allemaal!
Bericht door: bensel op 21 juli 2021, 08:18
Welkom op het forum Sebastiaan. :thumbs :thumbs

Groeten
Ben
Titel: Re: Hoi allemaal!
Bericht door: BramvT64 op 21 juli 2021, 16:48
Dag Sebastiaan....welkom op dit forum.

Ik verander meer van keyboard's (alleen Yamaha) als ik sokken verwissel :clown....ergens links staat een topic dat ik een maand geleden een PSR SX600 moest kopen (en de SX-900 moest verkopen), omdat ik een paar maanden geleden dure reparaties had aan mijn auto, waar ik erg van afhankelijk ben (ben mindervalide, niet invalide).

Sinds gisteren heb ik weer een SX-700 (kreeg vrij onverwacht wat extra geld ter beschikking)...maar dat is een ander verhaal...vertel maar eens eerst welk bedrag je wilt uitgeven voor een keyboard, neem aan dat het om een Yamaha gaat, andere merken kan ik weinig over vertellen.

De E 413 is nu de E463 geworden....maar blijft een simpel keyboard waar je ook weinig aansluitings-mogelijkheden voor hebt...heb je bijvoorbeeld een Yamaha Volumepedaal (FC7 meen ik) dan moest je inderdaad naar de vroege S750/950 serie gaan en zijn opvolgers : de S970/s975 en tenslotte de nieuwste serie, de SX 600/SX700 en SX900...de 700 en 900 hebben 3 stemmen op rechts (zoals de Tyros).

Ook belangrijk (vind ik tenminste) is hoeveel Expansion Memory heeft hij, zodat je er extra voices (packs) op kunt zetten...let op op MP, daar bieden ze soms een s970 aan voor 900 euro, terwijl je dan bijna een SX-700 kan kopen, dus er zijn heel wat verschillen en vraagprijzen.

Een Yamaha kan je rustig 2e hands kopen, heb er de afgelopen 10 jaar genoeg gekocht via MP maar heb nooit gebreken kunnen constateren.

Dus vertel eerst even wat voor budget je maximaal hebt...dan kunnen we verder praten. ;)
Titel: Re: Hoi allemaal!
Bericht door: --Harry-- op 21 juli 2021, 18:51
Hé Bram,
Alweer een nieuwe op je lijstje.
Jij wordt/bent echt een ervaringsdeskundige.
Veel plezier ermee.
Titel: Re: Hoi allemaal!
Bericht door: Rene67 op 21 juli 2021, 23:19
 :welkom:

Op het forum. We kunnen altijd meedenken als we ongeveer je budget weten.
Yamaha, Roland, Korg, iedereen heeft zijn eigen voorkeur.

Ik heb thuis een Nord staan, een paar Rolands, Yamaha en zelfs een GEM SK 76 Powerstation II, van 1998 geloof ik, die ik zelfs weer voor optredens ga gebruiken.
 
Dat ding speelt zo lekker, heeft een fantastisch keybed ( daar zit gevoel in ipv van die gevoelloze die op veel Yamaha's zitten. Net als bv op mijn Yamaha PSR S775) en die geluiden zijn nog steeds top en de styles / ritmes of hoe ze ook heten tegenwoordig kunnen nog steeds mee. (hij is alleen wel erg zwaar)

Kijk, je kan het niet vergelijken met een Nord maar het plezier dat je er aan hebt is ook heel veel waard. Er zit zoveel op die GEM.
Dus als je je eigen keyboard hebt uitgespeeld hoef je niet altijd naar een duurdere nieuwe of 2e hands ( en je wilt eigenlijk alleen maar wat improviseren om de gedachte te verzetten)  maar je kan ook naar een uitgebreider top of de range ouder keyboard kijken (hoeft niet zo oud te zijn als die GEM van mij natuurlijk).

Maar goed. Er is zoveel leuks te koop.