Keyboardforum

Roland keyboards => G-series => Topic gestart door: Gert Vos op 29 maart 2013, 00:50

Titel: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 29 maart 2013, 00:50
Beste keyboardvrienden,

ik zal me eerst ff voorstellen als nieuwe gebruiker van dit forum.
Ik ben Gert Vos, 45 jaar, en al 6 jaar trouwe gebruiker van de Roland G70.

Vandaag had ik mij bedacht mijn G70 na 6 jaar maar eens even te resetten naar de factory settings.
Gewoon weer lekker met een schone lei beginnen.

Heb ik netjes gedaan volgens het boekje, maar in de set list ben ik alle user programs kwijt.
Overal staat upg1, upg2, upg3, etc ...
En als ik er 1 selecteer krijg ik de melding; user program not found

Hoe krijg ik nu de user programs terug in de set list?
Dat hoeven niet eens mijn eigen upg's te zijn, de fabrieks-upg's zijn ook prima.
Nu is alles leeg ...! De update (versie 3) opnieuw installeren hielp ook niet, en een nieuwe update was daarna niet meer mogelijk vanwege het gebrek aan schijfruimte (terwijl er geen upg en midifile meer in staat).

Wie oh wie helpt?

Vriendelijke groeten,

Gert Vos, Almelo.
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Ron op 29 maart 2013, 07:56
Gert,


kijk hier maar eens:

http://home.planet.nl/~aeduin/


Ron.
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 29 maart 2013, 09:35
Meest eenvoudige oplossing, als je ooit een back-up hebt gemaakt:
Koppel de G-70 via USB aan de computer en maak de mappen leeg.
Zet daarna de back-up terug.

Maar lees dit eerst:
http://www.rolandkeyboardclub.com/v/G70Update_Backup_Recovery.php
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 29 maart 2013, 12:30
Beste mensen,

bedankt voor de snelle reacties.
Inmiddels is het mij gelukt om versie 3.02 te installeren.

Bij de set list staan nu allemaal nieuwe benamingen i.p.v. upg 1 t/m upg enz.
Maar de bijbehorende user programs staan blijkbaar niet in het keyboard,
want ik krijg bij elke "user program not found".

Nogmaals een factory reset en inladen factory set user program (via disk / media) bieden ook geen alternatief. Kortom, de G70 draait nu op versie 3.02 en ik kan mijn eigen user programs wel inladen middels de database manager, maar in de set list is het nu een puinhoop.

Ik denk als ik de bijbehorende user programs zou hebben en inladen dat het allemaal wel functioneert, maar waar vind je die. Google is je beste vriend, maar tot noch toe zonder succes.

We strijden voort en tips en trucs blijven welkom.

Nogmaals dank.

mvg,

Gert.
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 29 maart 2013, 13:31
Hoogstwaarschijnlijk is de keyboarddatabase niet up-to-date
meer (map db) nu het keyboard systeem ge-reset is.
De LIST geeft upg1, upg2, omdat het een lege SET LIST is.
Je kunt eerst eens de factory.ups in gaan laden.

Je kunt, als je de G-70 via USB koppelt aan de computer,
precies zien welke UPG's en UPS bestanden je hebt in de
G-70 mappen.

Het opnieuw toewijzen via kopieŽren naar de computer en dan
terug kopieŽren naar de map:
'Put new UserProgram Here' of in 'Put New MusicAssistants here'
zal de database hier weer op aanpassen.
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 29 maart 2013, 13:47
De database is volgens mij idd een zootje geworden.
Ik heb zoals gezegd niet meer upg1 ... etc. maar namen als Magnificant West ...

Ik heb op internet dan wel de corresponderende upg gevonden, maar nu krijg ik weer de melding dat bijbehorende style niet gevonden is.
En zo heb ik dat nu met honderden upg's en styles vrees ik.

Het mooiste zou zijn als ik alle upg's, styles, en MA's eruit kon gooien en eerst alleen de originele van de fabriek kon inladen. Maar mag ik zomaar alle mappen leeghalen? En waar vind ik de fabrieks-upg's, styles, etc?

Misschien was een back-up handig geweest, maar de enige back-up die ik heb zijn mijn midifiles en upg's d.m.v. databasemanager. Maar daar zit weer geen ups bij ... pfff... was ik er maar nooit aan begonnen ...
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 29 maart 2013, 14:45
Als je eerst eens begint met de bestanden uit de G-70 naar
de computer te kopiŽren, om wat als back-up te hebben...

Kijk wat er in de Styles, RomStyles en Userprg mappen staat.
Zie of er zelfgemaakte tussen staan en houdt die apart.

Ik heb eventueel e.e.a. nog liggen.

Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 29 maart 2013, 14:54
In de map User Pr. maar liefst 857 bestanden,
in de map Styles 213 bestanden,
en in Romstyle nog eens 286 bestanden.

Heerlijk, wat een overzicht  ???

Ik heb de originele cd-rom van de G70 ook nog liggen, maar mijn Vista en mijn Windows7 PC's vreten 'm niet ... Jammer, ik was er zo dicht bij ... :(
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 29 maart 2013, 15:04
De 286 RomStyles zijn de 'vaste' styles die via de style toetsen per genre kiesbaar zijn.

Je kunt alle mappen behalve de RomStyles leegmaken en opnieuw opzetten.
D.w.z. via kopiŽren naar de mappen 'Put .... here' opnieuw instellen van database.

Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 29 maart 2013, 15:10
Dat is al een begin, maar sommige upg's maken gebruik van bepaalde styles.

Alleen kun je niet zien van welke style, dus om geen onbruikbare rommel in het geheugen te zetten
wil ik graag beginnen met alleen de upg's, styles, en MA's zoals de G70 was toen ik 'm kocht.

Misschien zijn er bij update 3.02 extra's bij gekomen of verbeterd, dat weet ik niet.

Als ik nu de mappen leeg zou maken en weer upg's inlaad heb ik nog geen ups die overeenkomt met deze upg's, toch? Dan staat dus in de setlist weer alles op upg1 ... etc ...

Pffff ...  :(
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 29 maart 2013, 15:22
Het is echt eenvoudiger dan je denkt...
Jammer dat je wat ver weg woont.

UPS bestanden staan tussen de UPG bestanden.
Met een 'Hex'editor kan je in de upg meestal zien
welke style er nodig is.

Ik stuur je een email.
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 29 maart 2013, 22:55
Dag Willem,

nogmaals enorm bedankt voor je hulp, ik snap nu in ieder geval de structuur van de G70!

De upg's die je me gemaild hebt zijn veelal dezelfde als die ik er nu in heb staan na de update 3.02,
maar dat zijn niet de originele die ik tijdens versie 3.0 had.
Van veel upg's werken de OTS niet (zullen niet geprogrammeerd zijn).

Zoals gezegd heb ik de originele cd-rom van de G70 nog, alleen leest mijn pc 'm niet.
Zondag ben ik bij m'n moeder, die heeft nog een XP laptop, ik ga eens ff proberen of ik dan de
cd-rom naar een usb-stick kan kopieeren. Daarop staan de originele factory data en kan ik echt met een schone lei beginnen.

Bij jou mail zaten ook nog een aantal extra upg's, die ga ik gebruiken na de opschoning,
want daar zaten ook nog een paar hele leuke bij.

Nogmaals dank, en fijne paasdagen!

Mvg,

Gert.
 :zwaai
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 30 maart 2013, 09:54
Graag gedaan Gert.

Als je de originele G-70 versie 3 cd-rom hebt is dŠt de oplossing.
Heb je die en is dat ook degene waar je problemen mee hebt,
dan heb ik nog wel een email adres van iemand bij Roland Benelux.

Er is het een en ander veranderd van G-70 V2 naar V3. Ook de
plaats waar de OTS staat. Zaten die eerder voor G-70 v1 en v2
in UPG's, deze staan bij v3  nu in de styles zelf... Zie ook hier:
http://www.roland.com/products/en/G-70_Version_3/
etc.

Vraag of email mij gerust.


Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 02 april 2013, 22:52
Dag Willem,

vandaag heb ik Windows eens even aan het werk gezet en de pc grondig laten doorzoeken
op ups-bestanden. Toch mijn grote verbazing en blijdschap kwamen daar een paar oude bestanden voorbij.

Die heb ik allemaal eens even de revue laten passeren in de G70, en er zat warempel een
schone ongewijzigde fabrieks-ups bij!
Alle upg's en styles staan in het systeem en mijn setlist is weer helemaal opgeschoond en origineel.

Ben weer helemaal blij, ben alleen benieuwd of er nog een verdere reactie komt van Roland.
De vraag waar ik de G70 had gekocht heb ik netjes beantwoord, daarna niets meer gehoord van de firma Roland.

mvrgr,

Gert.

PSL nogmaals heel veel dank voor al je hulp, tijd en energie die je erin gestoken hebt. Top! :thumbs
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 03 april 2013, 09:47
Goed om te horen dat er weer een probleempje minder is ;)

Verder, graag gedaan. Voor vragen en info weet je me te vinden.
Maak op een geschikte tijd wel af-en-toe een backup... :)
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Gert Vos op 03 april 2013, 16:50
Hallo Willem,

Vandaag een mailtje van Roland gehad, ze sturen deze week een nieuwe cd-rom met de factory data!  :thumbs

Nogmaals dank en ik weet je inderdaad te vinden ...  :yesyes


mvrgr,

Gert.
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: john smies op 22 juni 2013, 13:24

Sinds twee dagen een gebruikte G70 in bezit. Beetje verwarrend als je inmiddels Korg en een beetje Yamaha gewend bent. Wilde alles eens goed opschonen maar krijg hem niet aan de computer gekoppeld, dat wil zeggen hij heeft uiteraard versie 3 aan boord maar windows 7 herkent hem niet. Drivers kon ik alleen vinden voor de G70 versie 1, maar die wilde hij niet installeren toen ik de G70 aansloot. Iemand die kan helpen ?

vr.gr.
John Smies
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 22 juni 2013, 19:04
Voor Intern/extern geheugen zou Windows 7 zelf de drivers dienen te kunnen leveren.
Probeer desnoods ook eens een andere USB kabel en/of andere USB poort.

Voor midi: http://www.rolandkeyboardclub.com/v/useful_tools.php
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: john smies op 23 juni 2013, 12:07


Bedankt Willem, maar ik ben er al uit.  ( met dank aan Eddy Duin !)
Alleen dat geklooi met UPG en UPS blijft een gedoe waar ik de handle nog niet van heb ontdekt.
De styles ( laden, lossen, enz. ) heb ik inmiddels wel al onder de knie, maar met die UPS etc. blijft het mij nog vaag. Geen sterk punt van Roland, wat dat betreft is mijn PA800 een zonnetje !!!

vrgr
John
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: SOLEMIO op 23 juni 2013, 12:44
Hey John ,

Met UPS kunt ge hem verzenden !  ;)

Groetjes,
Bob
Titel: Re: Roland G70 Factory Reset
Bericht door: Willem52 op 23 juni 2013, 12:55
UPS is en SET van max 144 UPG's, niet meer en niet minder.
Hierdoor kun je voor elke gelegenheid een SET aanmaken.