Keyboardforum

Harde en zachte waren => Versterking, mixers, opnameapparatuur... => Topic gestart door: rl wouda op 12 april 2014, 16:50

Titel: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: rl wouda op 12 april 2014, 16:50
beste forumleden

kan iemand mij vertellen of een geluidinstallatie, de LD maui 28  een goede combi is met een mengpaneel van bose , de bose T1 tonematch.
in de advertenties word aangegeven dat dit mengpaneel alleen met bose apparatuur te gebruiken is maar dit lijkt mij erg raar.
als iemand hier iets van af weet verneem ik het graag.

met vriendelijke groet

rob wouda
Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: Ron op 15 april 2014, 09:33
Hoi Rob,


het is de grootste onzin dat de Tonematch niet geschikt zou zijn hiervoor.
De Tonematch is een zeer compact en goed mengpaneerl met veel mogelijkheden.
Ik heb er zelf mee gewerkt, in combi met de Bose L1 model1 duall bass.
De aansluitingen van de Tonematch zijn niks anders dan die van andere mengpanelen.

Mocht je meer willen weten benader me maar even via een pb en dan geef ik je mijn telefoonnummer wel.Ron.
Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: Bart op 15 april 2014, 14:37
Mocht je meer willen weten benader me maar even via een pb

Huh? Dat kan toch ook hier? Júist hier? :)
Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: rl wouda op 16 april 2014, 14:51
beste ron

op verzoek van bart wil ik de vragen via dit forum stellen.
mijn mengpaneel, een yamaha MC102 heeft geen dsp en aangezien ik het uiterste uit mijn ld maui 28 wil halen is mijn vraag of ik dit kan bereiken met een tonematch van Bose, en uiteraard of dit mengpaneel wel juist werkt aangezien deze voor de L1 van Bose is intwikkeld. hij kost wel een paar centen en dan is het uiteraard verstandig dat ik het juiste mengpaneel aanschaft.
ik heb als alternatief een aanbeveling gekregen voor een soundcrafd EFX8.
ik ben niet bekend met dit merk en weet totaal niets van de kwaliteit hiervan.
zijn er nog andere alternatieven voor een goed mengpaneel waar ik een piano,keyboard i.c.m. een bk-7m en een microfoon op kan aansluiten en een goed resultaat via mijn LD maui 28 kan bereiken .
wat is de beste optie

ik verneem het graag van iedereen.

met vriendelijke groet

rob wouda
Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: Ron op 16 april 2014, 17:25
Ja hoor natuurlijk kan het hier, geen probleem ( moet Bart ook te vriend houden  ;) )

De Tonematch van Bose is een mengpaneel wat ontwikkeld is door Bose en bij alle Pa sets van Bose gebruikt kan worden. Een collega muzikant van mij uit Duitsland werkt met een Peavy mixer omdat hij gewoon meer kanalen nodig heeft, dan zou dat ook niet kunnen, onzin dus die bewering wat jou verteld wordt.

Dit neemt niet weg dat het een gewoon digitaal mengpaneel is, net zoals alle andere merken dus met andere woorden geschikt voor iedere set. Je sluit er gewoon je apparatuur op aan niet meer en niet minder.

De Bose tonematch kost ongeveer een € 500 en heeft zeer veel instelmogelijkheden en presets ( ook andere presets zijn te downloaden via de Bose site ).
Toen ik hem voor de eerste keer gebruikte was ik zeer verbaasd over hetgeen ik uit mijn keyboard hoordde komen wat ik voor de tijd niet hoorde.

Let wel op de tonematch heeft maar de beschikking over 5 kanalen.
De effecten voor zang zijn legio en van zeer superieure kwaliteit.
Het is wel een mixer waar je even aandacht aan moet besteden qua afstelling, maar ja dat is met ieder nieuw mengpaneel eigenlijk ook zo.


Het voordeel is dat je in de Tonematch je instellingen voor diverse zalen kunt opslaan.
Door zijn compacte vorm kun je hem zo boven op je keyboard plaatsen of door middel van een adapter bevestigen aan een microfoon standaard.

Wil je beschikken over meer kanalen dan is de Tonematch niet geschikt voor je.


Met Soundcraft is niks mis mee, maar ja het blijft een persoonlijke smaak.
Als je € 500 voor de Bose over zou hebben dan is er in die prijsklasse best wel wat anders te vinden wat in mijn ogen beter is dan de door jou genoemde Soundcraft.


Als alternatief zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar:

http://www.thomann.de/nl/presonus_studiolive_1602.htm

http://www.thomann.de/nl/allenheath_zed60_14.htm

http://www.thomann.de/nl/peavey_pv20.htm


Succes.

Ron.


Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: rl wouda op 17 april 2014, 13:14
beste Ron en alle andere forumleden .

Dank je voor het heldere en duidelijke advies en uitleg wat betreft het mengpaneel, de Tonematch T1 van Bose. Ik het eigenlijk maar drie kanalen nodig en dan is het aantal wat de Tonematch meer dan voldoende .het lijkt mij verstandig om dit mengpaneel eerst eens te bekijken en te horen wat de mogelijkheden zijn in het echt. ik koop nooit iets van een plaatje in een advertentie .ik vermoed dat Oostendorp dit mengpaneel wel ter demonstratie heeft  Ik zal dat even navragen.


Maar eigenlijk denk ik dat ik mijn keuze heb gemaakt

Ron, erg bedank  voor de adviezen maar ook voor de eventuele alternatieven.

mijn jacht is begonnen naar  een tonematch T1 van Bose.
Moch iemand er een te koop hebben verneem ik het graag
met vriendelijke groet
Rob Wouda

Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: Ron op 24 april 2014, 17:02
T1 ToneMatch® audio engine
•Digitale meerkanaals mixer ontworpen voor gebruik met Bose® L1® geluidssystemen
•Bevat meer dan 100 gepatenteerde ToneMatch®-presets voor instrumenten en microfoons
•Bevat Bose zEQ, opslaanbare scènes en een reeks studioklasse-effecten
•Presets en firmware-updates zijn gratis online beschikbaar
 
Krachtige meerkanaals geluidshulpmiddelen voor Bose® L1® Systemen, met zo geavanceerde bedieningselementen dat ze zich aan u en uw instrument aanpassen. 4-kanaals engine met gepatenteerde ToneMatch®-presets, intelligente zEQ en een enorm scala aan professionele kwaliteitseffecten en dynamische processen.

De T1 ToneMatch® audio engine is ontworpen om het geluid dat muzikanten met elk willekeurig Bose® L1® Systeem maken, te verrijken. Dankzij de krachtige functies en klankvormingshulpmiddelen kunt u sneller het echte geluid van uw stem en instrumenten horen. Met deze veelzijdige digitale mixer kunt u de beste live prestaties leveren. Met de mixer breidt u de invoercapaciteit van uw L1® Systeem uit, en hebt u direct toegang tot een veelheid aan gepatenteerde EQ-voorkeurscategorieën, standaardeffecten en dynamische processen.


  Honderden geluidsverfijningen—direct beschikbaar

De ToneMatch® audio engine zet onze grootste bibliotheek met aangepaste presets beschikbaar voor u. Deze ToneMatch®-presets optimaliseren de instrumenten en microfoons van elk L1® Systeem, en dat alles met slechts één druk op een knop.

U kunt verschillende presets onafhankelijk aan de vier kanalen van de engine toewijzen. Selecteer bijvoorbeeld tegelijkertijd Audix® OM5 microfoonpresets voor de kanalen 1 en 2, Taylor® gitaar voor kanaal 3 en Lakland® bas voor kanaal 4.

Onze technici werken vaak direct samen met fabrikanten om de bibliotheek met ToneMatch® presets uit te breiden. U kunt gratis updates downloaden via de USB-poort van de engine.


  Intelligente egalisatie: zEQ

Stel uw geluidssysteem nauwkeurig af. Met de intelligente zEQ van Bose kunt u de lage, normale en hoge bereiken van elke ToneMatch®-preset opnieuw definiëren. Als u specifieke frequentiebereiken van verschillende instrumenten en microfoons moet verzwakken of versterken, kan zEQ u hiermee helpen.


  Uitgebreide reeks effecten en dynamische processen

Wijs een van in totaal vijf verschillende nagalmen toe aan elk microfoon-/lijnkanaal. U kunt ook een keuze maken uit drie vertragingstypen, tien extra effecten en zeven dynamische processen, en ze onafhankelijk aan elk kanaal toewijzen.


  Aangepaste scènes

Sla met de functie Scènes uw aangepaste instellingen voor een specifiek optreden op. De engine heeft vijf vooraf gedefinieerde Bose-scènes en tien scènes die u zelf kunt definiëren. Dankzij de snelle, scène-oproepfunctie kunt u dezelfde opstellingen snel herhalen.


  Eenvoudig aansluiten

Sluit de engine via de meegeleverde digitale kabel aan op een Bose L1® Model II of 1S Systeem en ga aan de slag. Tevens is een dunne steun meegeleverd waarmee u de engine op de luidspreker bevestigen. Voor het aansluiten van de T1 ToneMatch® audio engine op een L1® Compact of Model I Systeem is een analoge kabel en een T1 voedingseenheid nodig.


 
Geïntegreerde ToneMatch® audio engine en audiotechnologieën bieden vier onafhankelijke kanalen met een bibliotheek met ToneMatch® instrument- en microfoon presets, gepatenteerde zEQ en een complete set studioklasse effecten en geluidsprocessoren.
 
Gepatenteerde ToneMatch® presets optimaliseren uw L1®-systeem zodat het systeem het beoogde natuurlijke geluid van specifieke instrumenten en stemmicrofoons zo getrouw mogelijk weergeeft. Meer dan 100 presets zijn opgenomen in snel toegankelijke databases en kunnen afzonderlijk aan elk kanaal worden toegewezen. Gratis doorlopende updates via een USB-aansluiting tussen uw computer en de ToneMatch® audio engine.
 
De gepatenteerde zEQ past automatisch het toonregelbereik aan uw stem of instrument aan zodat u uw geluid eenvoudiger kunt afstemmen. Het is mogelijk dat conventionele mixers over vaste EQ-bereiken beschikken die de gewenste frequenties niet nauwkeurig beïnvloeden als deze worden aangepast. zEQ herdefinieert echter op de juiste manier de laag-, midden- en hoogfrequentiebereiken van de opgegeven bronnen.
Eenbands Parametrische EQ richt zich op de frequentie die u voor elk afzonderlijk kanaal hebt opgegeven. Waardevol hulpmiddel voor het opnieuw instellen van problematische frequenties in bepaalde gelegenheden.
Vijf typen reverb (klein, normaal, groot, plaat en grot) beschikbaar voor brede toepassingen, met afzonderlijke kanaalregeling voor vervaltijd, mengniveau en helderheid.
Drie vertragingstypen (analoog, digitaal en tape) kunnen afzonderlijk aan bepaalde kanalen worden toegewezen. U houdt de controle over de feedback tijd en het mengniveau van elk kanaal. U kunt bijvoorbeeld tapevertraging voor stem op kanaal 1 selecteren en analoge vertraging voor gitaar op kanaal 2.
U kunt tien modulatie-effecten (drie chorus typen, twee flange typen, vier fasertypen en één vintage tremolo-effect) afzonderlijk toewijzen aan bepaalde kanalen, en kunt de aangewezen parameters van elk kanaal regelen.
Zeven dynamische verwerkingstypen (drie compressoren, begrenzer, de-esser, kick gate and noise gate) kunnen aan onafhankelijke kanalen worden toegewezen.
Dankzij scènes kunt u op elk gewenst ogenblik "momentopnames" van alle belangrijke ToneMatch® audio engine-instellingen opslaan, terugroepen en bewerken. Met deze functie kunt u, als u een L1®-systeem herhaaldelijk op verschillende locaties moet gebruiken, eenvoudiger opbouwen. De engine bevat vijf vooraf gedefinieerde Bose-scènes, vijf My scenes en vijf Shared scenes die u aan andere L1®-gebruikers kunt geven.
Chromatische tuner voor handig afstellen van instrumenten.
Groot display met achtergrondverlichting met intuïtieve indeling en eenvoudig te lezen tekst voor modes en instellingen.
Roterende encoder voor snelle toegang tot modes, effecten en parameters, inclusief ToneMatch® presets, zEQ, ParaEQ, reverbs, vertragingen, modulatoren, dynamische verwerkingen, scènes en tuner. Heeft een eenvoudige, roterende indeling.
Aux-modus (kanalen 1 – 3) stuurt het onbewerkte audiosignaal, voor of na de gain trim, naar de aux-uitgang voor aansluiting op extra L1® systemen of opnameapparaten. Onafhankelijke niveauregeling voor optimale signaaluitgang.
Kanaalvolume, mute en FX mute (1 – 4/5) voor aanpassen van individuele kanaalvolumes, het dempen van het geluid van individuele kanalen en het dempen van het geluid van alle effecten op de geselecteerde kanalen.
Hoofd volume past het volume aan van de hoofd uitgang.
Fantoomvoeding levert +48V voeding aan ingangskanalen 1 – 3 voor aansturen van specifieke microfoons.
ToneMatch® kabel voor overdragen van audiosignalen en leveren van stroom aan ToneMatch® audio engine van de L1® power stand.
Bevestigingsbalk en slede voor stevig bevestigen van de ToneMatch® audio engine aan de L1® luidspreker.
Beschermdeksel en draagtas voor bescherming van engine tijdens opslag en transport.
Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: rl wouda op 25 april 2014, 08:24
beste Ron
dank je voor deze uitgebreide informatie van de tonematch t1.
het geeft uitgebreid aan dat dit een bijzonder mengpaneel is.
ik ben druk op zoek naar een exemplaar maar nog niet gevonden.
ik heb trouwens via google in een review gelezen dat de tonematch bij veel gebruikers het wel eens laat afweten en als niet betrouwbaar word beschouwd.
het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat er een slecht exemplaar bij zit maar dit is wel vreemd voor een merk als bose .
dit maakt de tonematch voor mij niet minder interessant maar je houd er wel rekening mee bij de aankoop ervan.
er werd zelfs aangeraden om een reserve mengpaneel mee te nemen als je een  uitvoering heb.
wat ik ook wel bijzonder vond is dat er waarschijnlijk een opvolger in aantocht is ,de tonematch t2.
ik weet er verder niets van maar aangezien de t1 al geruime tijd op de markt is , is het niet onwaarschijnlijk dat dit zou kunnen.
misschien word de t1 dan iets goedkoper , wie weet .

voor iedereen die dit leest een fijne Koningsdag .

met vriendelijke groet

rob wouda

Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: Ron op 25 april 2014, 13:11
Ik heb met de T1 nog nooit geen problemen ondervonden.
Het maakt ook uit hoe je er mee omgaat. En het verhaal van het meenemen van
Een extra mengpaneel is ook weer zo’n opmerking die nergens op slaat.
Neem je dan ook extra boxen, toetsenborden etc mee voor het geval dat?

Het feit dat ze 2e hands niet te krijgen zijn zegt dan genoeg over de kwaliteit lijkt me.

Dus ja, mocht je deze keuze willen maken zul je toch voor nieuw moeten gaan, wat ik je wel zou aanraden ivm garantie.

Ron.
Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: rl wouda op 25 april 2014, 14:21
beste ron.
je heb helemaal gelijk over het feit hoe je met je spullen omgaat en hoe je ze vervoerd. ik vond het ook een bijzondere opmerking en laat mij niet hierdoor beïnvloeden. ik heb mijn keuze gemaakt en ga mij laten overtuigen door de bose tonematch. ik denk dat ik mijn ld maui 28 meeneem en ga op die manier ,bijvoorbeeld bij oostendorp de tonematch uitgebreid uitproberen.
hij zou ongetwijfeld op een bose l1 perfect klinken  en op die manier kan ik de eventuele verschillen waarnemen en oostendorp is een prima winkel die hier ongetwijfeld aan meewerkt.
ik ga deze eens benaderen hierover.

met vriendelijke groet

rob wouda
Titel: Re: ld maui 28 in combinatie met mengpaneel bose T1 tonematch
Bericht door: Ron op 26 april 2014, 12:11
Hoi Rob,

verstandige keuze om het op deze manier te doen.
Je kunt alleen Bose niet vergelijken met LD, dit is echt een groot verschil, maar ik weet wel zeker, dat als je de Tonematch goed afstelt, en hier dus gewoon even tijd voor neemt, je onder de indruk zult zijn van de kwaliteiten cq mogelijkheden van deze compacte mixer.

Geluid is een persoonlijk ding, de 1 vindt dit mooi en de ander dat.
Ik heb nog wel tips voor je qua afstelling. Je kunt namelijk het mengpaneel zo instellen, dat als jij in een kleine zaal zit hij een soort van compressie krijgt waarin de uitsturing wat gedrukt wordt maar totaal geen invloed heeft op het totaal geluid.
En voor een grotere zaal kun je dit dan weer anders instellen.
Dit heeft puur te maken met de uitsturing van het mengpaneel naar je versterker en heeft totaal geen invloed op de afstelling van de rest.

Wij zaten in het begin te knoeien met fluiten, rondzingen etc. Nadat ik deze instelling
heb gebruikt, was het probleem weg en kon ik zelfs met de mikro op nog geen afstand van 30 centimeter van de paal staan zonder enige vorm van bovengenoemd.
Dat is echt lekker werken op die manier.

Dit kun je vinden in het eq gedeelte. De instellingen heten Low en High volume settings ( hoe toepasselijk ).
Ik kwam daar achter via het forum van Bose in de Usa.


Veel succes met je keuze, en alvast veel plezier gewenst met de Tonematch.
Ron.