Keyboardforum

Roland keyboards => G-series => Topic gestart door: Henk AV op 23 januari 2016, 16:56

Titel: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Henk AV op 23 januari 2016, 16:56
Vorige week zaterdag had ik een Gotek floppy emulator besteld via ebay.
Zes dagen later werd deze bezorgd, dus supersnel geleverd vanuit China.
Na wat youtuben en wat gegoogled te hebben, begon ik met het ombouwen van mij G1000.
Deze G1000 had ik een week geleden via marktplaats gekocht.
Ik weet dat het een oudje is en zeker niet kan concurreren met de moderne arrangers.
Maar voor mij goed genoeg om wat te kunnen stoeien met muziek.

De jumper op de Gotek heb ik vervangen door een schakelaar op het front paneel.
Een USB stick via het programma USB floppy manager geschikt gemaakt en wonder boven wonder, alles werkte in één keer.
Ik kan switchen tussen 100 floppy's en op deze manier midifiles lezen, styles (stl) laden e.d.
Het werkt supersnel en kan nu zonder de ZIP drive, die toch een hinderlijk geluid maakt, styles laden.

Groet, Henk   :gre: :red: :gre:

Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: --Harry-- op 23 januari 2016, 18:28
Beste Henk.
Mooi he. Zo simpel kan het zijn.
grz.
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: willbeck47 op 23 januari 2016, 19:53
Welke jumper heb je nodig om het te laten werken? Heb een G-800 met een kapotte diskdrive en wil die vervangen met de Gotek emulator.
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Henk AV op 23 januari 2016, 20:01
Aanvulling naar aanleiding van wat vragen:

Ik heb de Gotek floppy emulator via ebay gekocht bij: http://www.ebay.com/itm/301723575686

Er zit standaard een jumper op S1.
Deze heb ik via een kabeltje naar een schakelaar gestuurd. (zie foto)
Met de schakelaar onderbreek te tijdelijk de aansturing naar de G1000.
Dan kun je een andere virtuele floppy selecteren en dan zet je de schakelaar weer aan.


(http://)

Groet, Henk
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Rumocool op 23 januari 2016, 20:47
Hoi Henk,

hoe groot is elke partitie van de usbdrive dan, 5, 10mb?

Ziet er netjes uit, ik heb me ook meteen ééntje besteld voor op mijn Roland G70.

Alvast bedankt voor de link en de foto's.


Mvgr. Rudolf
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Henk AV op 23 januari 2016, 21:30
Rudolf,
Het is een floppy emulator en dat betekend dat elke partitie 1,44 Mb is.
Je kunt een programma downloaden om e.e.a. te organiseren.
Ik gebruik USB_Floppy_manager_V1.40i.
Het was even uitzoeken, maar het werkt prima.
Er wordt ook software bij de floppy emulator geleverd, maar ik kreeg deze niet goed werkend.
1,44 Mb is natuurlijk niet zo veel, maar de styles gebruiken maar 20 tot 40 Kb.
En het wisselen naar en andere floppy image gaat snel.
Midi files laden gaat super snel.
Zodra je op execute drukt, kun je al naar de song mode gaan om de song af te spelen.
Zelf moet ik natuurlijk ook nog ervaring opdoen.
Groet, Henk
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Edgar74 op 24 januari 2016, 09:55
Hoe universeel is dit model?
 werkt met de meeste merken of zijn er meerdere soorten in de handel
Wipschakelaar is inderdaad goede optie, afhankelijk waar de driver zit/zat
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Henk AV op 24 januari 2016, 12:00
Edgar,
Ik ben geen kenner van dit merk, maar zie online veel toepassingen voor deze floppy emulator. Volgens mij is een floppydrive ook maar een simpel opslag medium.
Wat men heeft gedaan om via software een omweg te zoeken naar een oplossing zoals ik die nu voor mijn Roland gebruik.
Op youtube zie je voorbeelden bij Yamaha, Amiga computers e.d.
Voor minder dan 20 euro en natuurlijk wat knutselen weet je of het voor jouw apparaat werkt.
IK heb een wip schakelaar gebruikt omdat ik deze had liggen. Mag natuurlijk ook een andere vorm hebben.
Ik zie op Ebay 3 modellen staan. 1 Model heeft geen display. 1 Model heeft een 2 cijferige display en de 3e heeft een 3 cijferige display. De software ondersteund in mijn geval maar 100 virtuele floppy's, dus zou 2 cijferig voldoende moeten zijn.
Groet en succes, Henk
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: BramvT64 op 25 januari 2016, 20:02
Een goede vriend van mij heeft een Yamaha PSR 9000 met floppydrive.....daar zou dit dus ook op kunnen werken?

Zo ja, dan zal ik hem dit topic even opsturen. ;)
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Henk AV op 26 januari 2016, 00:30
Op youtube zie je inbouw van floppy emulators bij div. Yamaha keyboards.
Dus het zou zeker moeten werken Bram.
Groet
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Genem op 24 januari 2017, 06:55
Ondanks ouder topic, bij inbouwen in de roland G800 (maar ook e96/96) zoek op youtube https://www.youtube.com/watch?v=oH6uILc9qpM (https://www.youtube.com/watch?v=oH6uILc9qpM) naar gotek hack. Even solderen let op de jumpers, en voila, het werkt perfect.
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: --Harry-- op 24 januari 2017, 09:13
Beste Genem,
 :welkom: op dit forum.
Dank voor je bijdrage. Maakt niet uit of dit alweer een jaar geleden is.
Geeft altijd weer inspiratie aan anderen.
Grz.
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: p verhees op 05 februari 2017, 16:29
Wie kan mij vertellen hoe dit moet in mijn Technics KN 6500
Deze Gotek  (SFR1m44-U100K heb ik ingebouwd in Keaboard < maar hoe krijg ik het muziek er in ? dat op een USB stick staat ( in midi files)

 bij voorbaat dank
groeten P verhees 
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: --Harry-- op 06 februari 2017, 08:10
Beste P Verhees.
Ik heb welliswaar geen ervaring met een Technics, maar wel met een floppy emulator.
Een jaar of vijf geleden heb ik ook een soortgelijk apparaat in mijn toenmalige yamaha ingebouwd.
Wat ik er nog van weet is:
Je hebt een floppy emulator, dus veel, misschien wel honderd, floppies op een usb stick of sdcard. Dus deze moet je eerst verdelen. Een grote stick is niet nodig. Je kunt er maar 100x1,44 mb op kwijt.
Om er muziek op te krijgen heb je een speciaal stukje software nodig, die de usbstick formateert en verdeelt in 100 maal 1,44 mbyte. Met dit programma kun je ook een van de honderd floppies kiezen en daar styles, midi etc. op plaatsen.
In je keyboard selecteer je met de knopjes op de emulator welke floppy je wil actief wil hebben.
Daar kun je de muziek van installeren of afspelen. Of natuurlijk op opslaan van bv. je registraties.
Het kan zijn dat de betreffende software niet werkt onder windows 7,8 of 10. Dan moet je windows XP virtual emuatie eerst draaien.
Het klinkt allemaal erger dan het is.
Ik hoop je hiermee een stukje verder komt.
Lukt het niet. Neem dan contact met me op.
Succes.
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: p verhees op 11 februari 2017, 10:56
Hoi Harry
Mijn vraag waar kan ik Midi files vandaan halen voor op de USB stick

Het installeren van de Kotek in mijn Technicks Kn 6500 is gelukt, de eerste nummers heb ik uitgestest ( dit zijn slechts korte nummers)

Groeten Piet
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: --Harry-- op 12 februari 2017, 12:58
Beste Piet,
Het internet staat er vol mee. Heel veel betaal midi's. Er zijn er ook wel gratis te downloaden.
Google kan je helpen.
Groeten.
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: albert123 op 08 februari 2019, 13:32
Hallo mensen,

Ik heb pas een USB floppy drive van gotek geplaatst in mijn Roland VA-76. Maar als ik de styles erop gooi en de usb erin doe geeft hij error 34 aan en kan hij de bestanden niet lezen. Kan iemand mij hiermee helpen? Hoe moet ik de bestanden erop gooien dat ze wel gelezen kunnen worden?
Titel: Re: Gotek floppy emulator in mijn G1000 gezet.
Bericht door: Genem op 25 maart 2019, 07:01
Hallo mensen,

Ik heb pas een USB floppy drive van gotek geplaatst in mijn Roland VA-76. Maar als ik de styles erop gooi en de usb erin doe geeft hij error 34 aan en kan hij de bestanden niet lezen. Kan iemand mij hiermee helpen? Hoe moet ik de bestanden erop gooien dat ze wel gelezen kunnen worden?
Zie mijn reactie http://keyboardforum.nl/index.php?topic=12983.10