Keyboardforum

Roland keyboards => BK-3, BK-5, BK-7(M), BK-9 => Topic gestart door: tjepkeuken op 27 december 2016, 04:12

Titel: Roland BK-5
Bericht door: tjepkeuken op 27 december 2016, 04:12
Hallo muzikanten,
Sinds enkele maanden speel ik thuis met plezier om mijn Roland BK-5 keyboard. Helaas laat hij me de laatste week in de steek. De ritme-sectie doet niet meer wat ik ervan verlang. Ik heb al van alles geprobeerd, zelfs gereset naar fabrieksafstelling, maar alles zonder resultaat. Weet iemand soms raad?
Vriendelijke groet,
Tjep Keuken
Titel: Re: Roland BK-5
Bericht door: --Harry-- op 27 december 2016, 08:44
Beste Tjep,
 :welkom: op dit forum.
Helemaal op de Filipijnen. Hoe internet de afstanden overbrugt.
Succes met het oplossen van je probleem.
Titel: Re: Roland BK-5
Bericht door: tjepkeuken op 28 december 2016, 00:52
Bedankt Harry,
Heb mijn hoop gevestigd op Keyboardforum.nl
Afwachten maar.
Tjep
Titel: Re: Roland BK-5
Bericht door: Willem52 op 28 december 2016, 10:49
Probeer eens standaard, zonder USB stick, op te starten...
Kans dat daar iets fout is gegaan is er zeker. Formatteer
een USB stick alleen op de Arranger en nooit op een PC.

Zet indien beschikbaar een backup terug op de USB stick.
Neem desnoods een andere USB stick, kan namelijk helpen.

Heb je de laatste OS updates op de BK-5 staan (v1.05) ?  Zie:
https://www.roland.com/nl/support/by_product/bk-5/updates_drivers/
Titel: Re: Roland BK-5
Bericht door: Soneg op 28 december 2016, 12:06
Mogelijk zit er een "back-up" batterij in je BK-5 die leeg is , hierdoor kan je hele apparaat ontregeld worden .
Neem contact op met een Roland dealer voor het beste advies .

Soryt  :)
Titel: Re: Roland BK-5
Bericht door: Willem52 op 30 december 2016, 10:17
Moderne apparatuur zoals dit gebruiken geen batterijen meer,
maar Flash geheugen en / of super condensators.
Titel: Re: Roland BK-5
Bericht door: ilse m op 01 januari 2017, 20:55
Heb ook een tijdje problemen gehad met mijn bk 5. Bij mij speelden de ritmes en de melodie  vals. Bleek een probleem te zijn met de pitch bend hendel. Door deze uit te zetten is het opgelost.