Keyboardforum

Yamaha keyboards => PSR S5x0/S7x0/S9x0 => Topic gestart door: Rene67 op 09 augustus 2017, 22:28

Titel: Packs op PSR S770
Bericht door: Rene67 op 09 augustus 2017, 22:28
Hallo aan allen,

Hoeveel packs krijgen jullie op de PSR S770 ?Met de Expansion Manager krijg ik er maar 2 op wegens geheugen tekort op de Yamaha. Of maak ik ergens een beginners fout ?

Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: --Harry-- op 10 augustus 2017, 07:36
Beste Renť,
Als het geheugen vol zit, houdt het op.
Misschien kun je eens met Bram contact opnemen.
Hij heeft uitgevogeld voor de PSRS970 hou je delen van diverse packs kunt combineren en dus efficiŽnter je styles en sounds kunt uitzoeken.
Succes
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: BramvT64 op 10 augustus 2017, 15:27
Hallo aan allen,

Hoeveel packs krijgen jullie op de PSR S770 ?Met de Expansion Manager krijg ik er maar 2 op wegens geheugen tekort op de Yamaha. Of maak ik ergens een beginners fout ?
Een s770 heeft 256mb intern (flash) geheugen, als ik het goed heb.....de S970 heeft i.i.g. 512 mb (1/2 GB dus).

De packs voor de s770/970 zijn wisselend van grootte...maar reken maar op 100mb per pack...ik heb nu totaal 4 packs in 1x erop kunnen krijgen, dus die 2 van jou kunnen goed kloppen.

Het Christmas and Church pack is volgens mij het grootste pack (iets van 125 MB in mijn herinnering) en het Church Organpack, met veel extra klassieke orgelstemmen, is ook aardig groot.

Het punt is met YEM dat het allemaal niet erg duidelijk is hoe en wat....overigens Harry, je kunt geen deel van een bestaand pack installeren...het is het hele pack of helemaal niks. ;)

Althans....dat is mij nooit gelukt en zou ook niet weten of dat kan (dat YEM is voor mensen die er niet zoveel vanaf weten niet al te gebruiksvriendelijk)...wel bij een Tyros (3 en 4), waar je elke voice (UVN) per stuk kunt inladen en bij de T4 en T5 kun je los extra geheugen erin zetten...512mb...1gb en zelfs ook nog 2gb.

Jammer dat dit bij de 770/970 niet kan...maar misschien bij hun opvolgers wel, wie zal het zeggen.
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: Rene67 op 10 augustus 2017, 21:50
Je kan op de expansion manager zien hoeveel mb je ingeladen hebt voordat je ze op je stick zet. Hij laat zelf zien of je al wel of niet over de limiet zit. 
Volgens mij kan je ook enkele styles of voices van diverse andere packs  afhalen en een nieuwe pack maken?
Maak overigens niet uit. Je kan ook packs klaar zetten op je usb en inladen zoveel je wilt. We puzzelen weer lekker verder
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: BramvT64 op 11 augustus 2017, 10:43
 
Volgens mij kan je ook enkele styles of voices van diverse andere packs  afhalen en een nieuwe pack maken?
Als jou dat lukt, zou ik dat ook graag willen weten...want er staan nu voices op die ik nooit gebruik...daarvoor in de plaats kunnen er dan andere op gezet worden. ;)
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: Rene67 op 11 augustus 2017, 21:08
Jazeker, maar dat gaat volgende week worden. Eerst nog lang weekendje werken.
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: Rene67 op 24 augustus 2017, 00:29
Hallo Bram,

Denk dat ik er wel aan uit bent. Een hele lap tekst maar dan kan ik het zelf ook weer teruglezen als ik het niet meer weet.  :rofl

Belangrijk is dat je op je computer een mapje hebt waarin alle packs inzitten. (Of die moet je nog maken maar geef die map dan een naam waardoor je die makkelijk kan terug vinden. (Laten we dat mapje voor het gemak PSR noemen)
Die packs in dat mapje hebben een naam bv : Balkan_S770.ppf of EasternEurope_S770.ppf navenant hoeveel packs je in bezit hebt natuurlijk.

De Yamaha Expansion Manager.

De Yamaha Expansion Manager bestaat uit 2 gedeelten. De bovenste voor de packs, de onderste om te zien wat er in de pack zit. Maar je maakt nu eerst je eigen pack aan zodat je daar alles naar toe kan kopiŽren.

Dus dan als volgt :

Open nu eerst de Yamaha Expansion Manager.
Bovenaan in het midden van de Yamaha Expansion Manager staat My Packs met een + en een >  teken ernaast.

Druk je op de + en selecteer je Create Pack.  De pack wordt nu gemaakt en komt dan tussen je andere packs te staan. Als je op de nieuwe gecreŽerde pack klikt kan je daar de naam van de pack veranderen en als je op Select image drukt dan kan je een eigen plaatje uit je verzameling foto's op je eigen computer selecteren en dat wordt dan het plaatje op de pack. Laten we de nieuwe pack voor het gemak Uitproberen noemen.

Je kan op 2 manieren wavefiles toevoegen.

De 1e.

Je klikt op je net gecreŽerde pack ( Uitproberen) die zie je in het midden staan van de Yamaha Expansion Manager met wederom een + en een > teken
Klik je op de + en selecteer je Import Content. 
Daar is nu dat mapje handig voor die je van te voren moet maken met je eigen packs er al in die we PSR hebben genoemd. Je gaat nu zoeken op je computer naar de PSR map en klikt die open en daar zie je je packs (bv Balkan_S770.ppf of EasternEurope_S770.ppf ) al staan. (Ik maak altijd zo'n mapje aan op het bureaublad van je computer. Vind je lekker snel terug)
Dan klik je op bv de Balkan pack en deze gaat die helemaal uitpakken in je eigen pack. Als die klaar is staan daar nu alle Balkan wavefiles.

Maar je zei al dat je ze allemaal niet wilde hebben dus dan klik je op de wavefile die je niet wilt hebben en klik dan bij Uitproberen nu de > teken in en daar zie je een menu en daar staat oa ook in delete. Klik op delete en de wave file wordt verwijderd. Zo kan je dat met alle wave files doen die je niet wilt hebben. Je moet dus van te voren wel weten welke je niet wilt hebben. Je kunt zoveel packs in je eigen pack Importeren en dan verwijderen wat je niet nodig hebt zodat je een mooi eigen lijst krijgt.

Manier 2

Je gaat in de De Yamaha Expansion Manager naar je packs en kies maar weer de Balkan pack uit.
Klik op de pack en zie onderin alle wavefiles tevoorschijn komen.
Klik op een willekeurige wavefile en klik wederom op de > teken en dan selecteer je uit het menu copy. (Nu ga je hem naar je eigengemaakt map PSR op je bureaublad kopiŽren)

Daarna selecteer je gelijk de onderste uit het menu : Export selected content as a pack. Die opent een menu waar jij een kopie kan wegschrijven van deze wavefile. Sla hem op in de map PSR zodat alles lekker bij elkaar blijft.

Nu ga je terug naar de pack Uitproberen en druk weer op de + en op Import content. Die opent de map PSR weer en daar selecteer je dan je wavefile en wordt dan in je pack geladen.
En zo kan je ze allemaal 1 voor 1 inladen.

Hopelijk is het een beetje duidelijk zo.
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: pcallewaert op 24 augustus 2017, 19:05
Hallo 67 Deadman,

inderdaad een hele epistel.  Hierbij bedankt voor het uitdokteren van deze methodes want niet alleen PSR-bezitters zullen hier een grote hulp aan hebben

grtjs, Patrick
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: Rene67 op 24 augustus 2017, 20:50
Graag gedaan Patrick, zo profiteert iedereen mee.

Groetjes
Renť
Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: BramvT64 op 28 augustus 2017, 21:12
Graag gedaan Patrick, zo profiteert iedereen mee.

Groetjes
Renť
Door drukte aan deze kant....had ik dit topic gemist, ik ga jouw verhaal op mijn gemak lezen...en alvast dank voor de moeite.  :thumbs

Volgens mij vergeet je echter nog een belangrijk ding : dat is het volgende : je moet wel eerst op een USB stick in de s970 naar Function gaan en dan System...en daar de registratiefile op je USB stick kopieeren.

Dat wil YEM namelijk weten.....wel jammer, want anders zou ik met mijn stick met daarbij ook geconverteerde UVN's van een T4 (en daar zitten een paar hele mooie bij) voor de s970...ook op elke andere 970 kunnen laden, maar ja...ze zijn nog niet helemaal van gisteren bij Yamaha...dat drama hadden ze een jaar of 7 geleden wel in de gaten, toen de (extra) UVN stemmen voor de T3 en T4 overal verschenen. :shutup

Dat hebben ze bij de T5 al flink dicht getimmerd en dus ook bij de 970.  ;)

Titel: Re: Packs op PSR S770
Bericht door: Rene67 op 09 september 2017, 11:51
Ik zal er weer eens induiken als ik terug ben van vakantie