Keyboardforum

Algemeen => Keyboard spelen - Hoe doe je dat? => Topic gestart door: Wilbert op 16 september 2017, 11:07

Titel: plaatsing keyboard
Bericht door: Wilbert op 16 september 2017, 11:07
Hallo iedereen  :zwaai

Ik vroeg me af waar jullie het keyboard neer hebben gezet.Buro,tafel,keyboard standaard,sidetable etc.
Zelf heb ik hem op een side table staan,met een in hoogte verstelbare kruk van Ikea.De houding is dan goed,elleboog,polsen etc.Ik kan alleen mijn benen niet onder de side table doen,dus die staan enigzins naar de zijkant gericht,maar ik vind het wel een prettige zithouding.

Waar hebben jullie hem staan?

Hoor het graag  :thumbs

Met vriendelijke groet,

Wilbert
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: BramvT64 op 16 september 2017, 12:10
Dit is mijn set, staat in de achterkamer tegen een oude schoorsteen aan...de kruk is in hoogte verstelbaar en onder de keyboardstandaard kan ik mijn voeten strekken en het krukje eronder schuiven (heb ook nog een volumepedaal)...dit is de PSR S970 met 2.1 speakerset.

(op de link klikken, niet op de afbeelding...dan staat ie een kwartslag verkeer)
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Megat op 16 september 2017, 18:21
Beste allemaal,

Ik heb geen andere ervaring, dan om als opstelplaats een standaard te gebruiken.
Ik leefde in de veronderstelling dat dat de meest voor de hand liggende manier is om je instrument op te plaatsen. Hierbij is de hoogte ruim instelbaar, je kunt je benen behoorlijk kwijt en bv de plug voor de koptelefoon is langs de onderkant eenvoudiger te hanteren. Ook het krukje kan - gedeeltelijk - onder het instrument worden geschoven.
Leuk om te lezen dat de door mij veronderstelde vanzelfsprekendheid in deze, niet blijkt te kloppen.

Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Rene67 op 16 september 2017, 21:17
Ik zal later eens een foto van mijn opstelling plaatsen maar ik vind het nog steeds jammer dat bij veel keyboards de koptelefoon ingang aan de voorkant zit. Achterkant is veiliger.
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Wilbert op 17 september 2017, 10:29
Bedankt voor het delen  :spin

Ik heb helaas geen achterkamer,maar ben beperkt in mijn ruimte.
Als ik hem op een keyboardstandaard zet,moet ik mijn sidetable weg doen en heb het idee dat hij op een keyboardstandaard wat instabieler staat,maar misschien is dat idee nergens op gebaseerd.

Vriendelijke groet,

Wilbert
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Aaad op 17 september 2017, 11:54
Ik zal later eens een foto van mijn opstelling plaatsen maar ik vind het nog steeds jammer dat bij veel keyboards de koptelefoon ingang aan de voorkant zit. Achterkant is veiliger.
Een haakse koptelefoon jack geeft minder risico.


Aad
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Rene67 op 17 september 2017, 17:48
Ja, die haakse heb ik ook, maar toch. En Wilbert, zo'n statief beweegt dan wel iets maar kan veel hebben hoor. Dit keyboard die er nu opstaat daar had ik eerst zo'n zware PSR 9000 PRO opstaan en ik stond vaak ipv zitten en was er lekker op aan het hameren, Zo'n standaard kan wel wat hebben hoor.

Ik zit er nu zo bij :

(https://i.imgur.com/K1Oo5Km.jpg)
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: BramvT64 op 17 september 2017, 22:49
V.w.b. een keyboard-statief (standaard)...heb ik na enkele kruis-standaard's al enige tijd eentje waar je je benen helemaal onder kwijt kan, plus ook nog ruimte voor het volumepedaal (de FC7 van Yamaha).

Met deze standaards heb je geen last meer van bewegen van het keyboard omdat hij aan beide zijkanten steun heeft...en kostte iets van 45 euro, dus dat valt ook wel mee.

Voordeel is ook nog dat het krukje er helemaal onder kan worden geschoven.
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Wilbert op 18 september 2017, 10:37
Dat is een indrukwekkende set Deadman,zal heel wat oefening zijn geweest om dat allemaal te kunnen bespelen.Voorlopig ben ik nog bezig om de Viool-sleutel sneller te kunnen spelen,zodat de melodie herkenbaar wordt,maar volgens de timer op mijn app gaat het steeds sneller,dus ik ben tevreden.
Ik kon die statieven niet Bram,je benen zijn dan inderdaad veel vrijer.
Overigens denk ik dat het voor een startende speler motiverend werkt om ook meteen wat liedjes te leren spelen,uit het hoofd of met letter-notatie.Dan weet je waar je het voor doet en wat het uiteindelijke doel is:liedjes kunnen spelen.

Vriendelijke groet,

Wilbert
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Rene67 op 18 september 2017, 15:52
You-tube staat vol met "makkelijker" notatie van muziek.

Deze bijv. Onder de streep de linkerhand, boven de streep de rechter. Deze man heeft heel veel filmpjes met dit soort notatie's

https://www.youtube.com/watch?v=Bb1MjCSnWw8
Titel: Re: plaatsing keyboard
Bericht door: Wilbert op 19 september 2017, 10:11
Ja Rene(je hebt je naam veranderd,of was ik gewoon in de war),ik kijk ook veel op Youtube,maar ik print ze het liefst uit.Inmiddels wil ik een beetje af van de letter-notatie,want merk dat ik alleen naar de letters kijk en niet naar de noten.Bladmuziek is trouwens best goed afgeschermd op internet en niet alle sites zijn even betrouwbaar,je klikt toch op "download" en moet maar afwachten of het echt is wat het aangeeft te zijn.In de kringloop ligt soms wel leuke bladmuziek trouwens.

Vriendelijke groet,

Wilbert