Keyboardforum

Yamaha keyboards => Tyros 4 => Topic gestart door: Danny op 14 november 2017, 08:56

Titel: flash memory
Bericht door: Danny op 14 november 2017, 08:56
hey allen,

hoe kan ik weten of er
1- flash memory card in mijn tyros 4  zit zonder deze open te doen ?
2- hoe kan ik weten hoeveel deze card bedraagt ?
ik ben geen handige harry .
mvg
Titel: Re: flash memory
Bericht door: BramvT64 op 14 november 2017, 10:13
Heb het even opgezocht....want ik was het alweer een beetje vergeten :-X

1) Press the [VOICE CREATOR] button.

2)  Press the [E] button.

3) Press the [7] or [8] down button.

4) The available memory is now shown at the top of the screen.
Titel: Re: flash memory
Bericht door: Danny op 14 november 2017, 14:28
Dank u wel Bram - hiermee heb ik dus ontdekt dat er jammer genoeg geen expansionmodule inzit.
dus nu op zoek naar zo een module. tweedehands of nieuw ?
zijn die nog te verkrijgen ? en van hoeveel mag ik er 1 insteken 512 mb of 1024mb ?
grtjs Danny
Titel: Re: flash memory
Bericht door: BramvT64 op 14 november 2017, 19:05
Dank u wel Bram - hiermee heb ik dus ontdekt dat er jammer genoeg geen expansionmodule inzit.
dus nu op zoek naar zo een module. tweedehands of nieuw ?
zijn die nog te verkrijgen ? en van hoeveel mag ik er 1 insteken 512 mb of 1024mb ?
grtjs Danny
Zou zeker voor een 1gb gaan....een 512mb zit zo vol, er zijn UVN's (voices dus) die maar 2mb groot zijn, maar ook van 28 mb....dus als je zo'n 70 extra stemmen van gemiddeld 15mb zou inladen (elke keer tijdens het opstarten), dan zit je al op 1 gb.

2e hands is prima hoor (heb dat 3x moeten doen, via MP kopen)....de laatste die ik kocht van 1gb voor mijn laatste T4 kostte 150 euro, nieuw bij muziekzaken vragen ze volgens mij het dubbele.
Nadeel is natuurlijk dat je het niet kunt controleren...maar wat kan er fout gaan denk je dan, bij zo'n printje met 2 schroefjes. :)

Oh ja....ik kwam er een tijdje geleden achter dat in de T4 ook een 2 gb past (blijft overigens plek voor 126 stemmen), maar mocht jij gaan werken met UVN's die nogal groot in MB's zijn...is dat ook nog een optie.

Had degene waar je hem van kocht dan een advertentie gezet : Met Flashgeheugen?? (dan zou je bekocht zijn)....voor een T3 zijn ze niet duur, 4 a 5 tientjes....maar een 2gb Flash voor de T4 en T5 kost over de 300 euro.

Overigens zijn zowel de T4 als de T5 supersnel met inladen ...terwijl de T3 er soms 20 minuten over doet (bijvoorbeeld 75 voices)...zijn ze bij de T4 al binnen 10 seconden geladen.

Maar het hoeft geen officieel Yamaha zijn, Mutec is net zo goed :

https://www.thomann.de/nl/mutec_fmc06.htm?sid=0969aac3a618d894fd2e04878d89e586
Titel: Re: flash memory
Bericht door: BramvT64 op 14 november 2017, 19:15
En dit is de 2gb versie....maar even zoeken op MP of zoiets bij jullie in Belgie?

https://www.thomann.de/nl/mutec_fmc_07.htm?ref=prod_rel_266314_4

Ook bij bekende (en goed bekend staande) muziekzaken als Oostendorp, Baxshop enz.....zou je even kunnen kijken....die sturen het ook op.

Titel: Re: flash memory
Bericht door: Danny op 17 november 2017, 09:20
hey Bram
bedankt voor de tip.
heb ondertussen 1 besteld bij Thomann en is reeds op weg naar huis.
als ik het heb nog enkel installeren.
hoop dat het geen moeilijkheden geeft kwestie van formateren enz....
tot later
 mvg
Danny

 

 
Titel: Re: flash memory
Bericht door: BramvT64 op 17 november 2017, 10:59
hey Bram
bedankt voor de tip.
heb ondertussen 1 besteld bij Thomann en is reeds op weg naar huis.
als ik het heb nog enkel installeren.
hoop dat het geen moeilijkheden geeft kwestie van formateren enz....
tot later
 mvg
Danny
Is zo makkelijk als wat, zie dit filmpje...leggen ze het keurig uit  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=eRGkh5Pb694

Zo zijn er ook filmpjes hoe je straks Packs of losse stemmen moet installeren...maar eerst dit maar even. :)


Titel: Re: flash memory
Bericht door: Danny op 21 november 2017, 15:13
hey Bram

mijn geheugen is toegekomen. - alle ik bedoel dat van de Tyros !
ik heb onmiddellijk die van 1GB gestoken en geformatteerd .
waarmee mijn dank van het filmpje !
en nu ?
dient dit speciaal voor voices ? of kun je  daar andere dingen mee doen ?
heb nog zoveel te leren over heel die tyros man,man,man  ! pfff !
allee  tot de volgende !
mvg
Danny  :zwaai
Titel: Re: flash memory
Bericht door: --Harry-- op 21 november 2017, 16:09
Beste Danny,
Komt allemaal zo bekend voor.
In het begin blijf je zoeken. Maar vertrouw erop dat je alles goed komt.
Je expansion memory wordt alleen gebruikt om daar voices in op te slaan, zodat ze snel bereikbaar zijn. Je hebt 128 plaatsen.
Heb je UVN bestanden, voices dus, dan kun je die installeren in een van de memory plaatsen.
Selecteer R1  en dan voice creator. Individual load en kies een plekje van 1 tm 128.
Kijk even of alle plekjes leeg zijn of dat er toch toevallig iets is ge´nstalleerd.
Na de installatie heb je zo'n voice beschikbaar op R1 tm R3 en L.
Na de installatie vind je de voice terug via de optie expansion en dan custom voice.
Het geheugen is niet zo groot. Weet ook dat als je zo'n voice weer weggooit deze nog steeds in het geheugen blijft zitten. Deze voice bestaat uit een aantal onderdelen die je handmatig moet weggooien. Doe je dat niet, dan loopt je geheugen snel vol.
Dit verwijderen doe je met voice creator / expansion module. Kier een category en verwijder de voices delen. Ze hebben allemaal dezelfde naam als de voice zelf.
Succes


Titel: Re: flash memory
Bericht door: BramvT64 op 21 november 2017, 21:07
...........
Dit verwijderen doe je met voice creator / expansion module. Kier een category en verwijder de voices delen. Ze hebben allemaal dezelfde naam als de voice zelf.
Succes
Daar had Yamaha inderdaad weleens een meer publieksvriendelijker manier voor kunnen vinden bij de T2 t/m T5 (het volledig verwijderen van 1 UVN)....ik neem tenminste aan dat het bij de T5 hetzelfde gaat als bij de T4 ?

Anders krijg ik ook weer een spannende tijd als ik een T5 heb....heb al vaker gehad met de T4 en ook de T3...dat ik in arremoede maar de hele flashmodule formatteerde en weer helemaal opnieuw beginnen, was ik in 1x van dat ge^%# af ! :bonk

Oke, kost weer een uurtje of wat, maar zo worden wij van de straat gehouden.
Titel: Re: flash memory
Bericht door: --Harry-- op 22 november 2017, 20:31
Beste Bram,
Nee bij de Tyros 5 werkt het totaal anders omdat als je weer een pack/voice toevoegt het gehele memory wordt geformatteerd en alles weer opnieuw wordt geplaatst. Dus in de Expansion Manager dient bij het maken van een nieuwe installatie ook de oude benodigde packs/voices aangevinkt te zijn. Dus heb je iets niet meer nodig, haal je daar de vink weg.
Maar je gaat het allemaal ervaren.
Grz.
Titel: Re: flash memory
Bericht door: Aaad op 22 november 2017, 21:39
Als je de Expansion manager via wifi naar de T5 laat lopen, dan wordt er niet geformatteerd als je een pakket toevoegt.
Het gaat dan razend snel.
Tenzij er iets aan de data mankeert die je verstuurt, dan gaat 'ie alsnog formatteren, zoals ik al eens heb ondervonden en dan kan je beter even aan de koffie gaan.

Aad
Titel: Re: flash memory
Bericht door: BramvT64 op 22 november 2017, 22:35
Beste Bram,
Nee bij de Tyros 5 werkt het totaal anders omdat als je weer een pack/voice toevoegt het gehele memory wordt geformatteerd en alles weer opnieuw wordt geplaatst. Dus in de Expansion Manager dient bij het maken van een nieuwe installatie ook de oude benodigde packs/voices aangevinkt te zijn. Dus heb je iets niet meer nodig, haal je daar de vink weg.
Maar je gaat het allemaal ervaren.
Grz.
Ah....dit lijkt op de installatie bij een s970...alhoewel hij voor een pack (.ppi file) geen YEM nodig heeft, de Yamaha packs (zoals Christmas and Church) hebben in de map een .ppi en ppf file staan...maar hij heeft (in mijn herinnering) alleen die PPI file nodig, toch ?

Het is al weer meer dan 10 maanden geleden dat ik hiermee bezig was, heb toen in 1x 3 packs tegelijk in 1 PPI kunnen zetten en daar speelt hij al die tijd al mee.
Dat laatste heb ik overigens wel met YEM moeten doen.
Titel: Re: flash memory
Bericht door: --Harry-- op 23 november 2017, 08:22
Een file type ppi kan hij wel rechtstreeks importeren, alleen als ik een 970 ppi aanbied dan zegt hij unsupported filetype.
Zullen we nog allemaal verder moeten uitzoeken.
grz.