Keyboardforum

Mededelingen, oproepen etc => Hee hallo, wie ben jij? => Topic gestart door: Bert op 02 februari 2018, 15:51

Titel: Even voorstellen
Bericht door: Bert op 02 februari 2018, 15:51
Dag allemaal,

Mijn naam is Bert en ik woon in Assen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een ander keyboard. Tijdens zo’n zoektocht op het internet zag mijn vrouw dit forum. Gisteren meteen maar lid geworden.
In het grijze verleden heb ik een oud merkloos orgel gehad en daarna een Yamaha keyboard waarvan ik het type niet meer weet. Daarna een Roland E36, gevolgd door
een GEM WX2 plus, allemaal tweedehands.
De laatste heb ik gekocht in 1999, dus meer dan 20 jaar oud. Hij wil niet meer starten en de diskettedrive doet het ook niet. Mocht er iemand belang bij hebben om wat voor reden ook, je kunt hem gratis afhalen.
Omdat ik nu met pensioen ben, wil ik deze hobby weer oppakken. De laatste jaren nooit meer gespeeld, dus de kennis is weggezakt.
Ik ben van plan een nieuw of goede tweedehands aan te schaffen. Ik zat te denken aan een Yamaha PSR E453. Maar een vriend van mijn zoon, die bij een muziekwinkel werkt, raadde mij een Yamaha PSR S650 (tweedehands), of een nieuwe S670 of S770 aan.
Afgezien van het feit dat deze laatste drie een stuk duurder zijn, zijn ze ook veel ingewikkelder (de E453 nu slechts € 249).

Mijn vragen zijn:
doe ik daar slim aan om de E453 te kopen?
hoe bevalt deze in de praktijk (een aantal forumleden hebben de E453)?
hoe bevalt het ingebouwde lessysteem?

Of hebben jullie nog andere suggesties voor de aanschaf van een keyboard voor iemand die misschien niet meer beginnend is, maar nog lang niet gevorderd.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

 :zwaai Groet,
Bert

 
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: BramvT64 op 02 februari 2018, 18:14
Welkom Bert...ik heb in de muziekzaak hier een paar keer op de E453 gespeeld...als je daar een 2.1 set op aansluit (de Aux uitgang of via de koptelefoon) is dat een Keyboard waar je voorlopig weer even mee vooruit kan....klinkt zeker niet slecht.

Ik neem aan dat je hooguit iets van 3 a 400 euro wilt uitgeven ?

Dan is de nieuwe PSR s775 (over een paar weken komt die in NL in de muziekwinkels) iets te veel geld voor je (zal naar verwachting rond de 900 euro gaan kosten)...als je in mijn onderschrift kijkt zie je dat ik in ruim 5 jaar tijd al aardig wat Yamaha's heb gehad, zelfs een Tyros-5 met 76 toetsen,....maar het fijnste keyboard qua mogelijkheden (en budget) is de PSR s970 (of de nieuwe s975) en ook de s770 is niet mis (beiden zijn van medio 2015)...in de s970 kun je in 1x zomaar 4 a 5 Packs tegelijk inladen, de goedkopere keyboards zijn niet uit te breiden qua voices....wel uiteraard Styles via een USB stick.

Expansion Memory heet dat, in de 770 zit meen ik 128mb flash geheugen en de s970 heeft 512mb....hieronder een (Russische) Demo van het gratis Yamaha Classical pack....dit zijn alleen 20 styles, geen nieuwe stemmen (voices).

Overigens staat mijn (tijdelijke) PSR s910 te koop op MP voor 675.-...nu de s975 in aantocht is kan ik hem wel missen.

Demo van de s770 :
https://www.youtube.com/watch?v=iPY5oC5FIsU

En hier een demo van de s910...welke ongeveer tegelijk met de Tyros-4 uitkwam, dus zo rond 2010

https://www.youtube.com/watch?v=B3ndtpqaFpE

Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: Megat op 02 februari 2018, 18:27
Dag Bert,
Welkom op dit forum.
Mooi dat je een oude liefde weer oppakt, nu dat je agenda waarschijnlijk wat meer wit laat zien dan ten tijde van je arbeidzame leven.
Ik heb de voorloper van de 453, namelijk de 443.
Als beginners keyboard is het een fijn instrument. Nadelen die ik al snel opmerkte zijn het mindere geluid en de vervorming daarvan, maar ook trillingen van de speakers die goed voelbaar zijn in het klavier. Beide klachten zijn gedeeltelijk cq geheel op te lossen met een externe speakerset.
Verder vond ik het gevoel van klavier niet fijn. Kijkend naar de prijs/kwaliteitverhouding is het echter een perfect instrument.
Als je zeker bent van je zaak en je beurs het toestaat, zou ik liever een instrument uit een wat hogere klasse kiezen. Die hebben ook wat meer mogelijkheden.
De onboard cursus heb ik nooit gebruikt. Ik volgde lessen via het Internet, bij muziekschool 'De Roos'. De bladmuziek van de  eerste 10 lessen is gratis en de volgende 50 lessen kosten iets van €5,- per set van 10.
Om een beeld te kunnen vormen, zou je eens een lesvideo kunnen bekijken op Youtube. Deze zijn natuurlijk gratis.
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: pcallewaert op 02 februari 2018, 18:34
Hallo Bert,

Welkom op het forum.  Wat je vraag betreft : veel hangt natuurlijk af van het budget dat je wil besteden aan je keyboard.  Als beginneling kocht ik indertijd de 443.  Voor een beginner is het niet mis qua verhouding prijs/kwaliteit maar aangezien jij toch geen volledige beginner bent zou ik het toch iets hoger op zoeken als je budget het toe laat.
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: Rene67 op 02 februari 2018, 20:36
 :welkom: Bert,

Ik zou toch zeggen, rij naar een wat grotere muziekcentrum toe waar meer dan 1 of 2 merken staan uitgestald. Dan kan je voor je zelf vergelijken en direct uitproberen.
Trouwens, als je weer bezig bent achter een keyboard moet jij eens opletten hoe snel alles weer terug komt. Dan heb je je geld misschien voor niets uitgegeven aan een beginners keyboard.
Zo'n Yamaha PSR S770 is zeker niet verkeerd en echt niet ingewikkeld maar wil/kan je het er voor uitgeven.

Toen ik opzoek was naar een ander keyboard ben ik naar Bax in Goes gereden. Daar staan er zoveel uitgestald en als je er 1 wilt proberen die daar niet staat maar daar wel op voorraad dan halen ze hem te voorschijn en kan hem je alsnog uitproberen.
Toen stond ik uiteindelijk te dubben tussen een Yamaha PSR S770 en een Roland FA06 en heb toen voor de Yamaha gekozen wat een prima keyboard is en daar ook mee op de Bühne kan. (Achteraf had ik voor de FA-06 moeten kiezen omdat we nogal wat synth geluiden gebruiken met de band maar dat is weer een ander verhaal)
Nu woon jij in Assen dus Goes is wel een tikje te ver (of niet want een dagje/weekendje Goes is altijd wel leuk) maar misschien een winkel bij jullie in de buurt ? (Al zou ik niet zo snel weten welke)

Succes
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: BramvT64 op 02 februari 2018, 21:30
:welkom: Bert,

Nu woon jij in Assen dus Goes is wel een tikje te ver (of niet want een dagje/weekendje Goes is altijd wel leuk) maar misschien een winkel bij jullie in de buurt ? (Al zou ik niet zo snel weten welke)

Succes
In Nietap in Drente zit een bekende muziekzaak (Da Capo) en ietsje verder zakken (Wezep) de fa; Oostendorp. ;)
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: Bert op 03 februari 2018, 10:53
Bedankt voor jullie reacties en suggesties.
Ik heb de cursus van “de Roos” bekeken, een goed alternatief voor de onboard lesfunctie.
Met Da Capo heb ik een minder goede ervaring gehad in het verleden. Misschien moet ik inderdaad een iets duurder exemplaar kiezen.
Volgende week ga ik naar Tonika in Groningen. Mijn zoon (gitarist) heeft daar gewerkt en zijn vriend werkt op de toetsenafdeling. Hij kwam dus ook al, net als jullie, met het vermoeden dat de E453 snel zou tegenvallen.
Ik ga het zien volgende week en vooral horen.
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: Megat op 03 februari 2018, 14:11
Dag allemaal,

Mijn naam is Bert en ik woon in Assen.

Afgezien van het feit dat deze laatste drie een stuk duurder zijn, zijn ze ook veel ingewikkelder

Groet,
Bert
Dag Bert en anderen,
Voor wat de prijs betreft heb je gelijk denk ik. De klasse boven de 453 vergt aanzienlijk meer Euro's.
Ten aanzien van de complexiteit heb ik een genuanceerd beeld. Misschien mag ik mijn eigen situatie als voorbeeld nemen.
Ook ik heb afscheid genomen van mijn arbeidzame leven, daarom verwacht ik dat onze levens ongeveer gelijktijdig begonnen.
Tot voor 4 jaren, had ik nooit iets met muziek gedaan. Het eerste instrument was een gratis gekregen huisorgel. Ik wilde eerst proberen of toetsen iets voor mij was. Toen ik na een half jaar  de smaak te pakken had, kocht ik mijn 443. Dit ook omdat die beter aansloot bij de 'De Roos' cursus.
Sinds oktober 2017 is onze woonkamer verrijkt met een Tyros 5. Dit was een enorme sprong qua prijs en natuurlijk klasse.
De bediening van het orgel wende daarentegen vrij snel. Er zitten veel mogeijkheden op om de instellingen te wijzigen, maar het hoeft niet. Veel is voorgeprogrammeerd, waardoor je relatief eenvoudig mooi klinkende muziek kunt horen.
Mocht je verder willen gaan met aanpassingen dan biedt het internet mogelijk hulp. Bijvoorbeeld de site van Alois Muller. Hij heeft tot vandaag 124 korte filmpjes online, waarin duidelijk en met demonstraties wordt uitgelegd waar je de instellingen kunt vinden en wat je met wijzigingen bereikt.
Een voorbeeld vind je hier https://m.youtube.com/watch?v=BSKeMCjGIt4.
Ook is er natuurlijk dit forum en het Oostendorp forum waar je terecht kunt als er onverhoopt vragen over zouden blijven.
In je beurs kan ik niet kijken, maar voor de vermeende ingewikkelde bediening zou ik mij - met de kennis van nu- niet laten weerhouden.
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: --Harry-- op 04 februari 2018, 11:26
Beste Bert,
 :welkom: op dit forum.
Succes.
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: Bert op 05 februari 2018, 17:49
 :muziek Hallo allemaal,

Vanmiddag op pad geweest en een keyboard gekocht.
Verschillende uitgeprobeerd en de Yamaha E453 gekocht, nou nee, toch maar niet. Nou dan maar de S670.
Nog eens verder gekeken, nou toch maar niet. Bediening en display toch niet zo makkelijk.
En welke is dit? De S770. Ja, dat is toch wel mooier.
Dus je snapt het al, het is de S770 geworden......

Bedankt voor de adviezen en lesmethoden.
Ik ga nu een hele tijd offline, aan de studie!!

Groeten,
Bert

Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: BramvT64 op 05 februari 2018, 22:06
:muziek Hallo allemaal,

Vanmiddag op pad geweest en een keyboard gekocht.
Verschillende uitgeprobeerd en de Yamaha E453 gekocht, nou nee, toch maar niet. Nou dan maar de S670.
Nog eens verder gekeken, nou toch maar niet. Bediening en display toch niet zo makkelijk.
En welke is dit? De S770. Ja, dat is toch wel mooier.
Dus je snapt het al, het is de S770 geworden......

Bedankt voor de adviezen en lesmethoden.
Ik ga nu een hele tijd offline, aan de studie!!

Groeten,
Bert
Prima keuze gemaakt....met de s770 kun je iig minstens 1 Expansionpack inladen....als het een nieuwe is die je nu hebt, kun je ook nog gratis een pack van de Yamaha site downloaden, tenminste....zo ging dat bij mijn s970. (dacht dat er op de s770 doos een code stond)
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: Rene67 op 06 februari 2018, 09:38
:muziek Hallo allemaal,

Dus je snapt het al, het is de S770 geworden......

Bedankt voor de adviezen en lesmethoden.
Ik ga nu een hele tijd offline, aan de studie!!

Groeten,
Bert

Een mooie keuze gemaakt met deze Yamaha. Heel veel speel plezier.
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: BramvT64 op 06 februari 2018, 10:18
En Bert, mocht je nog 155 euro willen besteden....kijk dan eens naar de 2.1 set van Logitech...een krachtige woofer (totaal 200 watt) met bas + volumeregeling en 2 helder klinkende satellieten....dan krijg je het Tyros-effect, althans dicht in de buurt.
Ik heb hem ook en zou niet meer zonder willen spelen.

http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_logitech-z-623-2-1-speakersysteem-1136943.html?ga_query=logitech%20Z623
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: Megat op 06 februari 2018, 11:32
Gefeliciteerd met je instrument Bert,
Ik hoop voor je, dat het je gaat brengen wat je ervan verwacht
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: --Harry-- op 06 februari 2018, 14:35
Slimme keuze. Mooi instrument.
Ga je veel plezier aan beleven. En inderdaad er zijn nogal wat packs te "krijgen" en te installeren. Zeker de moeite waard.
Succes ermee.