Keyboardforum

Yamaha keyboards => Tyros 5 => Topic gestart door: Megat op 14 augustus 2019, 15:00

Titel: Songbook+ via WIFI communiceren met een IPAD
Bericht door: Megat op 14 augustus 2019, 15:00
Beste allemaal,
Omdat mijn papieren mappen zwaar beginnen te worden, heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een poging gewaagd om mijn bladmuziek te digitaliseren.
Daartoe heb ik de proefversie van Songbook+ gedownload en er succesvol een 10 tal nummers opgezet die ik ook in de bibliotheek zie staan.
Op mijn iPad heb ik binnen de app 'Songbook' bij de instellingen in "Open MIDI/Bluetooth monitor" gekeken en lees daar 'Midi output found',  'Audio output found :Luidspreker 2 en 1' en als laatste 'Footpedal adapter is disabled'.
Daarmee hoop ik de conclusie te mogen trekken dat mijn iPad de T5 ziet.
Op de T5 zie ik op het scherm rechts het uurwerk en daarmee denk ik dat de Tyros met het Wifi netwerk verbonden is. Dit lees ik ook af onder de knop 'Function Wireless lan'. Verder heb ik in "function" onder de knop  'Midi' bij tabblad 'Transmit' in de kolom 'Part' de eerste regel 'song ch1'  en daar naast in de kolom 'Channel' 'Port1 CH1' gezet. Alle andere velden staan verder op 'Off'
Onder het tabblad 'recieve' heb ik heb ik onder de kolom 'Channel' ook weer 'Port1 CH1' staan en in de kolom 'Part' staat 'Keyboard'. Ook hier staat verder alles op 'Off'.
Wat ik eigenlijk zou wensen is, dat ik op mijn instrument een nummer kan selecteren en dat ik het notenschrift vervolgens op mijn iPad zie verschijnen. Ik vrees dat mijn kennis niet toereikend is momenteel om dit te laten gebeuren. In de handleiding van Songbook spreekt men over 3 cijferige getallen die men mag of moet toewijzen aan nummers. Ook hier loop ik mee vast. Kan dat de oorzaak zijn?
Als u wel de kennis en kunde hebt, zou u dan alstublieft willen helpen om mij naar een oplossing te begeleiden.

Groet
Megat

Titel: Re: Songbook+ via WIFI communiceren met een IPAD
Bericht door: _Bart_ op 23 augustus 2019, 14:55
Wat ik eigenlijk zou wensen is, dat ik op mijn instrument een nummer kan selecteren en dat ik het notenschrift vervolgens op mijn iPad zie verschijnen.

Bedoel je hiermee dat je bestaande bladmuziek (PDF oid) die al op je ipad staat inlaadt bij het kiezen van een song op je Tyros?

Het andere wat ik dacht wat je bedoelde, is dat de notatie in beeld verschijnt van de daadwerkelijke midi track (maar wellicht is dit niet wat je bedoelt).

Voor het eerste weet ik dat er ooit iemand iets heeft gemaakt, dat wanneer je een (midi) song selecteerd er een program change wordt uitgestuurd naar een ander apparaat die vervolgens daarop reageert.

Gr
Bart
Titel: Re: Songbook+ via WIFI communiceren met een IPAD
Bericht door: Megat op 23 augustus 2019, 16:55
Dag Bart en anderen,
Bedankt voor het meedenken en je reactie.
Ik ben ondertussen - met hulp - zo ver, dat ik met de app 'Songbook'  op mijn Ipad, de verschillende liedjes op de T5 klaar kan zetten inclusief de bijbehorende registraties. Dit doe ik door het gewenste liedje in 'Songbook' aan te klikken, waardoor ook gelijk de bladmuziek op de Ipad verschijnt. Ik ontdekte dat ik hiervoor alleen een LSB waarde in de app hoef in te geven die bij dat liedje hoort. De logica van de nummering ontgaat mij ook.
Omgekeerd - dus met de T5 - de bladmuziek van een liedje tevoorschijn toveren op de Ipad lukt niet en dat is eigenlijk het antwoord op je vraag denk ik.
Ik heb het idee dat ik concequent iets fout doe  met het opslaan van de dummy midi file in de registratiebank. De MSB, LSB en PG waardes blijken niet hetzelfde te zijn. Het handmatig synchroniseren van de waardes in de app 'Songbook' en de T5, levert ook niet het gewenste resultaat op.

Groet
Megat
Titel: Re: Songbook+ via WIFI communiceren met een IPAD
Bericht door: Megat op 27 augustus 2019, 16:35
Beste allemaal,
Hè hè, het is gelukt. Songbook+ en mijn Tyros 5 praten netjes met elkaar, met mijn Ipad als intermediair.
Zoals ik eerder schreef, hield ik er rekening mee dat ik een repeterende fout maakte. Dit blijkt ook zo te zijn.
Bij de MIDI instellingen onder de 'function' knop, had ik onder het tabblad 'Transmit' het woord 'port ch1' gemarkeerd in plaats van 'Song ch1'. Na dit gecorrigeerd te hebben loopt het als vanzelf.
Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik er wel 25 keer overheen gekeken heb denk ik. Sjonge jonge wat is het een opgave geweest.

Groet
Megat
Titel: Re: Songbook+ via WIFI communiceren met een IPAD
Bericht door: _Bart_ op 30 augustus 2019, 23:18
Achja, zo leren we allemaal van onze fouten.

Goed dat je je antwoord hebt gedeeld op het forum!