Keyboardforum

Yamaha keyboards => Tyros 4 => Topic gestart door: jvds66 op 14 november 2019, 08:07

Titel: Midi probleem op Tyros 4
Bericht door: jvds66 op 14 november 2019, 08:07
Hoi allemaal,

Ik heb vorige week de Tyros 3 ingeruild voor de Tyros 4.
Ik had echter altijd de pc aangesloten op de Tyros 3 waar ik via een DAW (kontakt e.d) instrumenten afspeelde.

Echter toen ik de Tyros 4 aansloot (op exact dezelfde wijze) had ik een probleem.
Als ik via de pc met de muis over het virtuele klavier ga heb ik gewoon geluid op mijn Tyros zoals het hoort.
Maar als ik op de Tyros een toets indruk blijft de toon hangen en/of er komen meerdere tonen bij.
Ik zie op het virtuele klavier steeds meer toetsen ingedrukt worden, terwijl ik maar 1 of 2 toetsen indruk.

Heb meerdere instellingen geprobeerd te wijzigen via midi op de Tyros maar niets helpt...
Het moet m.i aan de Tyros liggen, of de midikabel moet opeens kapot zijn gegaan... maar dat lijkt me sterk.

Wie kan me helpen?

mvg,

Jan
Titel: Re: Midi probleem op Tyros 4
Bericht door: Soneg op 14 november 2019, 12:46
heb je de Tyros via Usb to host aangesloten ?
en zoek is naar Midi /Note off in je settings .

S  :)
Titel: Re: Midi probleem op Tyros 4
Bericht door: jvds66 op 14 november 2019, 13:35
Via Usb midi interface kabel.
Zal eens kijken naar Midi /note off.... dat zegt me zo niets dus...

mvg.

Jan
Titel: Re: Midi probleem op Tyros 4
Bericht door: jvds66 op 14 november 2019, 17:19
IK heb een midibestandje  backup van mijn tyros 3 overgezet naar de tyros 4, maar ook dit helpt niet.
Begin er toch aan te denken dat de usb interface niet goed meer is.
Titel: Re: Midi probleem op Tyros 4
Bericht door: Soneg op 15 november 2019, 22:16
Begin er toch aan te denken dat de usb interface niet goed meer is.

Dat denk ik niet , met de juiste drivers moet dit gewoon werken.
Probeer eens een paar van de MIDI presets op de Tyros, en kijk of de noten dan ook blijven “hangen”

S, 😎
Titel: Re: Midi probleem op Tyros 4
Bericht door: jvds66 op 16 november 2019, 09:34
Je hebt gelijk...
Ik heb de Usb interface eraf gehaald, midi driver geïnstalleerd en via usb host kabel werkt het nu.

Bedankt voor het meedenken!

Jan