Keyboardforum

Yamaha keyboards => PSR-series => Topic gestart door: ahc59 op 27 november 2019, 22:31

Titel: Drumsessie
Bericht door: ahc59 op 27 november 2019, 22:31
 :koffie Hallo muziekvrienden,

Vraagje.

Als ik een bepaald nummer speel dan zou ik er in dat nummer een soort drumsessie willen hebben ter onderbreking van het refrein of couplet. Z'on drumsessie kan je zelf maken met de multipad creator, maar ik kom er maar niet uit. Er wordt gesproken over "Repeat en Chord match" Je kan dan met de metronoom op dat tempo een ritme spelen.

De chord match is CEG in C majeur. Moet ik deze toetsen spelen achter elkaar indrukken of alle drie tegelijk met het ritme van de metronoom. En waar moet ik dit dan doen? In het akkoord gedeelte of in het voice gedeelte?
Ik begrijp er echt niets van. Want stel je voor dat ik een drumsessie wil hebben van bv 1of 2 minuten met verschillende geluiden van een drumstel, kan ik dat dan in één pad onderbrengen, of moet ik dan toch vier aparte pads maken.

De voice om een drumstel geluiden is bij mij "PERC & DRUMS". Ik vind dit zeer lastig om te doen. Hopelijk kunnen jullie mij adviezen geven of de richting wijzen waar ik moet zijn.

alvast bedankt,
groeten ahc59 :dansen:
Titel: Re: Drumsessie
Bericht door: Rene67 op 28 november 2019, 18:18
Hallo ahc59,

Om even mee te denken. Wat bedoel je precies met een drumsessie ?  Bedoel je een drumfill die je zelf wilt inspelen ? Of wil je een drumsolo van 1 a 2 min ?

Drumfills zijn niet akkoord gevoelig alleen maatgevoelig.