Keyboardforum

Yamaha keyboards => PSR S5x0/S7x0/S9x0 => Topic gestart door: bartsr op 30 oktober 2008, 11:01

Titel: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: bartsr op 30 oktober 2008, 11:01
Dit nummer
http://www.youtube.com/watch?v=K7T8oTgBLsQ&eurl=http://recuerdosdelaalhambra.com/blog/ (http://www.youtube.com/watch?v=K7T8oTgBLsQ&eurl=http://recuerdosdelaalhambra.com/blog/)
zou ik wel willen spelen op mijn S700.
De begeleiding zal wel lukken met de ingebouwde Classical Guitar , al of niet in een pad gezet, maar met de melodiestem heb ik moeite. In de S700 zit geen Tremolo Classic Guitar. Ik probeerde een combinatie van Mandoline en Classic Guitar maar daar wordt ik ook niet enthousiast van. Weet iemand daar een oplossing voor? Een passende style of voice kan ik namelijk nergens vinden.

BartSr
Titel: Re: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: bartsr op 05 november 2008, 15:26
Tja, geen reacties op mijn vraag. Dus heb ik het maar zo opgelost.

http://home.kpnplanet.nl/~bart.kuijer@kpnplanet.nl/alhambra.wmv (http://home.kpnplanet.nl/~bart.kuijer@kpnplanet.nl/alhambra.wmv)

Mooier kan ik het niet maken... ;D
Titel: Re: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: Soneg op 05 november 2008, 17:52
Beetje te luid opgenomen ??? bijna mn speakers om zeep ;D

Soryt ;D
Titel: Re: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: bartsr op 05 november 2008, 19:00
Hallo Soryt,
Bedankt voor je commentaar, dat ik overigens als opbouwend beschouw hoor. Je bent immers nooit te oud om te leren. ;D
Maar wat bedoel je precies? Vind je  het geluid vervormd? Of moet ik het volume van alle sporen lager zetten?
Dat brengt me ook op een andere vraag,
Tot nu toe werk ik met Audacity, maar ik loop een beetje tegen de beperkingen aan. Je kunt niet in 1 keer een midi laden, maar moet spoor voor spoor overbrengen van het keyboard naar Audacity. Gevolg daarvan is dat je in alle sporen van het begin een stukje af moet knippen om ze weer synchroon te krijgen. En zo zijn er meer beperkingen, dus nu de vraag: weet jij (of iemand anders die dit leest) een stuk software met meer mogelijkheden? Ik denk aan een programma waar je zo de midi (het resultaat van je keyboardspel) in een keer kunt invoeren, waar de volumemeters duidelijker zijn, waar je meer effecten (als bijvoorbeeld galm) kunt toevoegen. Of  vereist dat toch weer een stuk extra hardware?

BartSr
Titel: Re: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: Bart op 05 november 2008, 19:05
Het afspelen van een MIDI kun je nooit als aparte audiosporen opnemen, tenzij je het (zoals je nu doet) één voor één doet. MIDI en audio hebben nl. niets met elkaar te maken :) Wat je natuurlijk wel kunt doen is in een programma dat zowel MIDI als audiosporen op kan nemen, een "sturende" MIDI-track op te nemen. In die track plaats je dan een start-commando voor je keyboard, en zodoende kun je dan de audiosporen één voor één op meteen de juiste plek in je opname plaatsen.
 
Als je alleen MIDI wilt opnemen, heb je aan Audacity niks. Dan moet je echt aan een MIDI-sequencer. Daarmee kun je uiteraard ook weer alleen de effecten gebruiken die in je keyboard zitten.
Titel: Re: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: bartsr op 07 november 2008, 10:36
Bart,
Je schrijft:
Citaat
Als je alleen MIDI wilt opnemen, heb je aan Audacity niks. Dan moet je echt aan een MIDI-sequencer. Daarmee kun je uiteraard ook weer alleen de effecten gebruiken die in je keyboard zitten.

Maar welke? Ik heb op dat gebied kennis noch ervaring. Kun je iets expliciter zijn en namen noemen van dergelijke programma's (of is het hardware?)

BartSr
Titel: Re: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: Bart op 08 november 2008, 22:08
Ik kan je van harte Samplitude Music Studio van Magix aanbevelen. Hier (http://www.magix.com/nl/samplitude-music-studio/detail/) vind je alle informatie over dit pakket. Je kunt hiermee zowel audio als MIDI opnemen en tegelijkertijd in een project gebruiken. Het is een multitrack-studio, midi-studio, effectenbak, alles tegelijk. Uitmixen naar MP3 en branden op CD. Ik geloof echt dat dit is wat jij zoekt.  :yesyes

Samplitude® Music Studio 15 biedt de luxueuze totaaloplossing voor professionele muziekproducties op de PC – ideaal voor gitaristen, keyboardspelers, bandleden, zangers, solisten en multimedia-artiesten.

    * Eenvoudige bediening
    * Directe meersporenopname
    * Eersteklas virtuele instrumenten
    * Hoogwaardige studio-effecten
    * Professionele mixing-console
    * Audio & MIDI synchroon bewerken
    * Mastering Suite voor perfect geluid
    * Toonhoogtecorrectie achteraf
    * CD's in de standaard van muziekuitgevers branden
    * Ondersteunt VST, ASIO, ReWire en DirectX
    * NIEUW! Multitrack Recorder (MR-64)[i/]

Titel: Re: gitaarvoice met tremolo
Bericht door: bartsr op 09 november 2008, 17:56
Bedankt Bart, nu weet ik tenminste in welke richting ik moet zoeken. Je hoort nog van me.