Keyboardforum

Roland keyboards => Roland algemeen => Topic gestart door: albert123 op 11 februari 2019, 13:18

Titel: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: albert123 op 11 februari 2019, 13:18
Hallo mensen,

Ik heb pas een Roland VA-76 gekocht. Hiervoor heb ik een USB floppy emulator van Gotek gekocht. Deze heb ik in de roland geplaatst. De USB stick heb ik ook geformatteerd maar als ik een style erop gooi en deze in de emulator stop krijg ik error 34. Weet iemand waardoor dit komt en hoe ik dit kan oplossen? Het model is een  SFR1M44-U100K.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: --Harry-- op 11 februari 2019, 18:00
Beste Albert,
Als ik het goed heb is dit een floppy emulator. Betekent dat je op een USB-stick 100 speudo floppies kunt aanmaken die je kunt omschakelen middels de knopjes op de voorkant.
Je kunt niet een gewone usb stick erin stoppen, zoals je gewent bent op een computer.
Elke pseudo floppy kun je weer vullen met styles, midi's etc.
Heb ik vroeger ook gehad op een van mijn eerste Yamaha's.
Ik had hiervoor toen een speciaal programma.
Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
Grz.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: albert123 op 12 februari 2019, 12:33
Beste Harry,

Ik heb met een programma 100 floppys gemaakt van mijn usb. Alleen als ik er een style opgooi en ik doe de usb erin geeft hij een error aan.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: --Harry-- op 13 februari 2019, 10:37
Ik neem aan dat je ook het programma gebruikt om een pseudo floppy te vullen.
Heb je al eens geprobeerd om vanaf het keyboard iets op zo'n pseudo floppy te zetten en op de pc te bekijken. Dan weet je in ieder geval of de communicatie goed gaat.
Vervolgens een midi op zo floppy zetten en proberen af te spelen.
Grz en succes.

Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: albert123 op 13 februari 2019, 13:07
nee het keyboard herkent ook niet dat er een floppy is geplaatst. Ik kan er niks op gooien.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: --Harry-- op 13 februari 2019, 16:35
Dan nog maar eens kijken of hij goed is aangesloten. Flatcable niet verkeerd om aangesloten.
Jumpertjes in de goeie stand. Juiste type floppy emu gekozen voor je keyboard.
Succes.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: albert123 op 14 februari 2019, 14:42
Wat is precies de jumper en wat is dan de juiste stand?
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: --Harry-- op 18 februari 2019, 16:26
Jumpet is een ministekkertje. Verbinding tussen twee pennen. Soms worden microswitches gebruikt.
Welke je niet hebben, moet je ergens in de beschrijving van het apparaat moeten kunnen lezen. Dit is per merk en type verschillend.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: Cerial op 12 maart 2019, 20:12
Ik ben bezig zo'n Gotek in een Roland aan de praat te krijgen. Je kan volgens mij niet zomaar styles en midi files op de usb stick zetten. Ik gebruik het programma 'HxCFE_DosDiskBrowser' (even Googlen). Hiermee kan je heel eenvoudig van bijvoorbeeld 30 styles een image file maken (16beats.img bijvoorbeeld) Ik heb zo een aantal .img bestanden op de usb stick gezet. Ik heb trouwens mijn Gotek gemodificeerd door er FlashFloppy firmware op te flashen. Je kan dan het 3 segment display vervangen door een grafisch display zodat je de map en img namen gewoon ziet. Ik heb er een encoder (draaiknop) op aangesloten en daarmee kan ik dan door de image bestanden bladeren. Een druk op de encoder 'mount' het geselecteerde image. Ik kan nu op de Roland de inhoud (styles) van het geselecteerde image zien. Als ik echter een style wil laden krijg ik altijd een 'Disk Error'. Ben er dus nog niet helemaal uit :-)

Met de FlashFloppy firmware is het trouwens ook niet nodig om 100 partities van 1,44mb op je usb stick te maken. Je kan de image files direct op de stick zetten.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: albert123 op 19 maart 2019, 15:47
Is het je al gelukt om hem aan de praat te krijgen?
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: Genem op 25 maart 2019, 06:55
Hay, in dit draadje http://keyboardforum.nl/index.php?topic=12383.msg74243#msg74243 heb ik aangegeven hoe je de usb emulator aan de gang kunt krijgen. Wel is het gebruikt voor de G800, maar deze oplossing werkt ook voor de VA76 en andere modellen. Let speciaal op de jumperzetting, vanaf 1.50 en 2.27 (de laatste met rode lijntjes aangegeven dus even stilzetten en goed inzoomen, dan zie je het, van links af gezien op 2, 3 en 6 zit de jumper) in de video. De link naar de modificatie vindt je hier,
(in het startscherm hieronder is de jumperzetting van rechtsaf 2 3 en 6.

https://www.youtube.com/watch?v=oH6uILc9qpM


Suc6
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: Cerial op 08 april 2019, 20:20
Ik ben net weer even bezig geweest maar helaas nog zonder resultaat. Het schijnt dat de Gotek zonder modificaties gelijk moet werken in een Roland maar ik heb er natuurlijk andere firmware opgezet (FlashFloppy 1.0) en een oled scherm en rotary encoder toegevoegd.

Ik heb een stuk of 10 images op een usb stick gezet en als ik de E-86 aanzet dan kan ik op het kleine display van de Gotek mooi door de images bladeren. Een druk op de knop selecteert het huidige image. Op de E-86 druk ik dan op de 'Disk' knop links en kies in het scherm voor styles laden. Ik kan dan door de styles die in het huidige image zitten bladeren. Tot zover alles prima. Als ik dan op LOAD druk staat er even LOADING STYLE wat steevast gevolgd wordt door DISK ERROR.. Ik heb al allerlei jumper posities geprobeerd en een paar instellingen veranderd in de FF.CFG file op de USB stick maar het heeft nog geen resultaat gehad..

Ik kan er verder ook weinig over vinden behalve dan iemand die op een Yamaha keyboard hetzelfde probleem had. De oplossing was een nieuwe Gotek.. hmm. Ik weet eigenlijk ook niet meer op die nog de standaard software of de Flashfloppy software op de Gotek had staan.

Ik ga nog even verder puzzelen.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: Edgar74 op 15 april 2019, 13:53
Gotek Emulators, ik lees er al enige jaren verschillende ervaringen over.
Wat mij vooral opvalt dat het per merk/type nogal scheelt hoe goed het functioneert ondanks dat er wel specifieke verschillende aangepaste modellen zijn.
Ketron is op een gegeven moment zelf maar Flash/Floppy usb emulators gaan verspreiden om hun markt in stand te houden.
Ondanks dat ik al jaren Ketron gebruik geen ervaring mee.
Wat ik wel mee heb gekregen ( of het waar is of niet) dat vooral Tyros bezitters problemen kunnen ondervinden van ingebouwde emulators
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: Cerial op 19 april 2019, 20:23
Welk programma moet ik gebruiken om de images te maken? Ik heb vele Roland styles en ik stop nu bijvoorbeeld 30 styles in een bestand. Ik heb .IMG en .HFE bestanden gemaakt met HxCFE_DosDiskBrowser (DosDiskBrowser.exe). Ik kan de images dan gebruiken in de Gotek en ik kan de inhoud (de styles dus) van de images ook zien op mijn E-86 maar ik kan dus geen styles laden (disk error..). Ik vermoed dat het probleem in de image bestanden zit.

Het zou helemaal top zijn als iemand een image bestand voor me heeft die werkt in een Roland E-86 zodat ik dat kan testen.
Titel: Re: Roland VA-76 USB Floppy drive Gotek
Bericht door: musicteacha op 01 mei 2019, 15:47
Heb je misschien beschikking over een bestaande werkende diskette met styles of songs zodat je die kunt kopieren naar de usb-stick?

Of heb je dit al geprobeerd?

Verder ben ik benieuwd hoe die o-led display er uit ziet en die rotary encoder, ik heb daar mogelijk ook belangstelling voor.

Kun je misschien wat foto's / filmpjes posten?